Cum lungesc durata de viata a masinii?

0 Shares
0
0
0

Cum lungesc durata de viata a masinii?
La un moment dat, o mare parte din soferi apeleaza la dezmembrari auto Turda, Iasi, Bucuresti sau alte orase, in functie de zona in care se afla fiecare persoana in parte. De ce? Pentru ca la un moment dat, la orice masina apar diferite defectiuni si anumite piese trebuie inlocuite.

Nu apelezi la dezmembrari auto Turda doar atunci cand esti din Turda, ci poti apela atunci cand cauti o piesa la un pret mai bun, sau cand nu gasesti mai aproape o anumita piesa. Intra pe si vezi ce piese sunt disponibile. E important sa iei la cunostinta faptul ca piesele pe car nu le gasesti pe site pot fi comandate cu usurinta completand formularul de comanda special.

Orice piesa a masinii se uzeaza in timp, fie ca vrem, fie ca nu, fie ca ne place, fie ca nu. Sunt insa anumite practici care ajuta la cresterea duratei de viata a masinilor. Le vom aminti in cele ce urmeaza.

[adsenseyu1]

•    Citeste manualul
Orice masina vine la pachet cu un manual. Daca iei masina la mana a doua, gasesti pe internet manualul aferent. De ce e important sa citesti manualul? Pentru ca astfel poti evita anumite probleme care ar putea avea consecinte grave. In manual ti se va spune clar ce anume ai de facut astfel incat lucrurile sa functioneze asa cum ar trebui.

•    Condu mai putin
Nu ne convine, insa cu cat conducem mai mult, cu atat masina se uzeaza mai mult. Este recomandat ca atunci cand ai de facut calatorii mai lungi, sa nu-ti fortezi masina daca stii ca aceasta nu poate rezista la un drum foarte lung.

•    Verifica fluidele
Verifica in permanenta uleiul, lichidul de transmisie, antigelul, lichidul servodirectie sau lichidul de frane. Oricand pot aparea diverse scurgeri ce pot fi extrem de periculoase, fapt pentru care aceste verificari trebuie facute mereu.

•    Schimba regulat uleiul
Specialistii recomanda schimbarea uleiului in mod regulat pentru a-ti proteja motorul. Este indicata schimbarea uleiului cand mergi cu masina intre 5000 si 8000 de km sau intre 3 si 6 luni.

•    Schimba filtrul de aer
Schimbarea filtrului de aer se poate face cu usurinta de acasa. Nu e necesar sa duci masina in service daca te pricepi cat de cat. Schimbarea filtrului de aer ar trebui sa se faca in momentul in care ai parcurs cu masina aproximativ 20.000 de km.

[adsenseyu1]

•    Roteste anvelopele
Pentru a evita uzura anvelopelor este important ca acestea sa fie schimbate de pe o pozitie pe alta. Se recomanda ca rotirea anvelopelor sa se face macar de doua ori pe an.

•    Pastreaza masina curata
Tine masina curata atat in interior cat si in exterior. Astfel masina va functiona pentru o perioada mai lunga de timp.

•    Condu cu atentie
Este foarte important sa conduci cu atentie. Condusul intr-un mod neadecvat scurteaza cu mult durata de viata a masinii tale, fapt pentru care e important sa nu conduci haotic.

Fii un sofer responsabil si condu cu mare grija. Nu ignora semnalele care iti apar in bord si repara-ti la timp masina.

0 Shares
You May Also Like