Cele mai bune aplicatii de recuperare date

Cele mai bune aplicatii de recuperare date

0 Shares
0
0
0

Cauzele care pot duce la pierderea informatiilor de pe dispozitivele electronice pe care le utilizam zilnic sunt numeroase, de la stergeri accidentale si scurgeri accidentale de lichid pe unitati, la contaminarea fisierelor cu virusi si distrugeri mecanice. In astfel de situatii pot fi pierdute iremediabil o serie de documente valoroase. Pentru reintra in posesia informatiilor aflate pe unitati de stocare deteriorate poti apela la specialistii in recuperare date sau poti descarca o serie de aplicatii care sa te ajute sa restaurezi fisierele aparent distruse. Iata care sunt cele mai bune aplicatii pentru recuperare date:

Recuva este o aplicatei care te ajuta sa restaurezi informatiile sterse din greseala, poate fi instalata pe unitatea centrala sau pe o unitate de stocare portabila de tip USB. Specialistii recomanda folosirea unui stick USB, astfel poate fi utilizata in mai multe situatii. Este disponibila sub doua forme: Recuva64.exe compatibila cu Windows 64 biti si Recuva.exe compatibila cu Windows 32 biti. Folosirea acestei aplicatii este intuitiva si nu pune probleme mari nici celor mai putin experimentati in utilizarea aplicatiilor de acest tip. Ca recuperarea datelor sa fie realizata complet este important ca aplicatia sa fie utilizata imediat dupa ce fisierele cu pricina au fost sterse, in cazul in care hardul este rescris,  suprascris sau corupt sansele de recuperare totala a datelor in totalitate sunt reduse.


Cele mai bune aplicatii de recuperare date

Puran File Recovery este o aplicatie usor de utilizat si are avantajul ca este gratuita. Nu trebuie instalata ci ruleaza dupa o unitate portabila. Este important sa instalezi corect unitatea pe care vrei sa o scanezi pentru recuperare date. Timpul de scanare si recuperare a datelor este foarte scurt, insa ca si Recuva nu poate gasi fisierele corupte sau rescrise. Softul poate restaura informatiile pierdute de pe CD-uri, DVD-uri, hard-disk uri, carduri de memorie, telefoane mobile ce au fost sterse accidental. Avantajul acestei aplicatii este ca poate scana rapid diskuri de dimensiuni foarte mari.

Undelete 360 este o aplicatie usor de utilizat de incepatori, are interfata simpla si este intuitiva. Ca si celelalte doua aplicatii si aceasta descopera rapid informatiile pe care doresti sa le recuperezi. Este un soft creat pentru a recupera datele sterse accidental, pe cele corupte de virusi si pe cele pierdute datorita erorilor de sistem. Recupereaza informatiile si datele sterse de pe hard, memorii de camere digitale, memorii USB. Cu ajutorul acesteia poti restaura informatiile sterse accidental, sterse de virusi, sterse de persoane care au acces la retea, sterse de anumite aplicatii sau pe cele dezinstalate prin centrul de comanda.

Testdisk este o aplicatie gratuita de recuperare a datelor si este creata pentru a facilita procesul de restaurare a informatiilor sterse de pe partitii si informatiile ce nu pot fi accesate din cauza nebutarii sistemului. Poate fi utilizata pentru DOS, Windows, Linux, Sun OS, MacOS X, Free BSN, NetBSN, Open DSB. Suporta si recunoaste partitiile Apple, Intel si Xbox. Fata de aplicatiile mentionate anterior, Testdisk necesita accesarea Biosului pentru a descoperi si recupera fisierelor pierdute.

Dezavantajul softului tine doar de interfata mai putin prietenoasa pentru incepatori. Intrucat nu are icoane intuitive este mai greoi pentru cei mai putin experimentati.

0 Shares
You May Also Like