Ce sunt de fapt laptopurile refurbished?

0 Shares
0
0
0

Cei care au de gand sa isi cumpere un laptop, pot alege oricand un echipament nou, unul refurbished sau unul second hand, in functie de nevoi, in functie de banii pe care ii au la dispozitie si nu in ultimul rand in functie de preferinte.

In ultimul timp, majoritatea celor care si-au cumparat un laptop, si-au indreptat atentia spre echipamentele refurbished, dat fiind faptul ca un laptop refurbished are un raport calitate – pret mai bun si decat un laptop nou si decat un laptop second hand.

Pentru cei care nu stiu, un laptop refurbished nu este un laptop second hand asa cum se credea initial. Acest a si fost motivul pentru care la inceput, oamenii evitau sa isi cumpere laptopuri refurbished.

Lipsa de informatii i-a determinat pe oameni sa creada ca un laptop refurbished este un laptop second hand.

Ei bine, lucrurile nu stau tocmai asa. Intr-adevar un laptop refurbished nu este nici un laptop nou, dar nu este nici un laptop second hand, ci este un laptop care a fost folosit foarte putin timp, iar apoi din cine stie ce motive a ajuns din nou pe mana firmei producatoare.

Toate echipamentele care ajung din nou in fabrica, sunt testate de catre expertii companiei, iar in cazul in care se depisteaza anumite componente care nu ruleaza perfect, acestea sunt inlocuite cu alte componente noi.

Apoi urmeaza o a doua testare la sange a echipamentelor, iar in conditiile in care totul este in regula iar echipamentele ruleaza perfect, ele sunt scoase din nou pe piata. Tinand cont de faptul ca aceste echipamente sunt reconditionate (de aici si denumirea de refurbished), ele au preturi mai mici decat laptopurile noi.

Cat despre performantele laptopurilor refurbished, trebuie sa precizam faptul ca odata ce echipamentele au fost reconditionate, iar piesele care nu rulau bine au fost schimbate, iar apoi echipamentele testate din nou, cu siguranta acestea au performante bune si ruleaza perfect.

Un amanunt interesant este acela ca laptopurile refurbished beneficiaza de o perioada de garantie indelungata. De multe ori nici nu exista diferente intre garantia unui laptop nou si garantia unui laptop refurbished, sau a unui laptop second hand.

Cei care intentioneaza sa isi cumpere un laptop, ar face bine sa isi indrepte atentia spre un echipament refurbished pentru ca in acest fel isi vor alege un laptop de la un nume mare de pe piata, la un pret super atractiv.

De exemplu, la 2000 de lei se pot gasi o multime de laptopuri refurbished de generatie i5, care arata si ruleaza foarte bine. Cel mai probabil, in acest buget se incadreaza din categoria laptopurilor noi, doar cele de generatie i3.

Apoi, este mult mai rentabila achizitionarea unui laptop refurbished de la un brand precum Dell sau HP, decat achizitionarea unui laptop nou de la un producator nu foarte cunoscut pe piata.

Asadar, dupa cum se poate observa, laptopurile refurbished sunt de fapt laptopuri resigilate, laptopuri care ruleaza perfect si care pot sa fie folosite in fel si fel de scopuri.

0 Shares
You May Also Like