Ce sa luam in considerare atunci cand cumparam un processor?

Ce sa luam in considerare atunci cand cumparam un processor?

0 Shares
0
0
0

Ganditi-va la numarul de core! Pentru multi consumatori care sunt in cautarea unui nou desktop sau laptop, unul dintre cele mai importante considerente este tipul de procesor. Doua dintre procesoarele cele mai des intalnite sunt Intel Core i5 si Intel Core i7.

Eliminam din calcul Core i3 si m3 (in principal, gasite in sistemele economice), Core i9 (procesoare puternice pentru servere) si procesoare AMD (o alta poveste in intregime), diferenta dintre Intel Core i5 si Core i7 poate parea descurajanta. Preturile par atat mari, odata ce se afla in sisteme complete. De aceea va recomandam calculatoare refurbished i7.

Pur si simplu, sistemele echipate cu Core i5 sunt mai putin costisitoare decat PC-urile echipate cu Core i7. Intel s-a mutat de la ratingurile cu stele pe care le-a folosit cu procesoarele Core de generatie anterioara in favoarea unui mesaj de marketing bazat pe capabilitati. In esenta, procesoarele Core i7 au mai multe capabilitati decat procesoarele Core i5.Ce sa luam in considerare atunci cand cumparam un processor?

Acestea vor fi mai bine pentru multitasking, sarcini multimedia, jocurile high-end si munca stiintifica. Procesoarele Core i7 sunt cu siguranta adresate persoanelor care se plang ca sistemul lor actual este “prea lent”. Controlati la fata locului un sistem precum Dell XPS 13 Touch ultraportabil, veti gasi ca Core i5 va fi cu aproximativ 200 de dolari mai putin costisitor decat un sistem Core i7 similar echipat.

In cea mai mare parte, veti obtine o performanta mai rapida a procesorului de la Core i7 decat de la Core i5. Majoritatea procesoarelor desktop Core i7 sunt procesoare quad-core, la fel ca majoritatea procesoarelor desktop Core i5. Cu toate acestea, exista versiuni mobile ale ambelor procesoare care sunt dual-core. De asemenea, s-ar putea sa vedeti sase sau opt nuclee rar in Core i7, dar acest lucru se intalneste de obicei la modelele Core X si Extreme Edition doar pentru desktop.

Nomenclatura de baza a fost utilizata pentru mai multe generatii de procesoare. Haswell, Broadwell, Sky Lake si procesoarele Kaby Lake utilizeaza nume de model din patru cifre (cum ar fi Intel Core i7-7700).

Din fericire, daca nu vreti ceva foarte nou, veti gasi procesoare Broadwell sau mai vechi in sisteme si calculatoare cu buget redus, in timp ce in cele mai multe PC-uri noi gasiti procesoare Sky Lake sau Kaby Lake.

Generatoarele vechi Nehalem, Westmere, Sandy Bridge si Ivy Bridge au in general performante mai scazute. Ideea esentiala este ca pentru a obtine performante mai bune in fiecare generatie,  trebuie sa cumparati un procesor cu un numar mai mare in denumire. De exemplu, un procesor Intel Core i7-7600U are o performanta mai buna decat un Intel Core i5-7200U.

In plus fata de vitezele de ceas de baza in general mai rapide, procesoarele Core i7 au cache mai mare (memorie la bord) pentru a ajuta procesorul sa se ocupe repede de sarcinile repetate. Daca editati si calculati foi de calcul, CPU-ul dvs. nu trebuie sa reincarce cadrul unde se afla numerele.

Aceste informatii vor sta in cache, deci atunci cand schimbati un numar, calculele sunt aproape instantanee. Dimensiunile cache-ului mai mare ajuta si la multitasking, deoarece sarcinile de fundal vor fi gata pentru comutarea focalizarii in alta fereastra. Pe procesoarele desktop disponibile in prezent, majoritatea procesoarelor i5 au memorie cache L3 de la 3MB la 6MB, in timp ce majoritatea procesoarelor i7 au de la 6 MB pana la 8MB.

0 Shares
You May Also Like