Ce probleme poate avea un telefon Sony Xperia Z?

Ce probleme poate avea un telefon Sony Xperia Z?

0 Shares
0
0
0

Sony este unul dintre cei mai renumiti producatori de telefoane mobile de pe piata, iar modelele din gama Xperia sunt extrem de apreciate datorita faptului ca au camera foto extrem de performanta.

Unul dintre cele mai apreciate telefoane ale brandului este modelul Sony Xperia Z, insa chiar si acest model de la Sony poate intampina diferite probleme, si poate ajunge pe mana specialistilor in reparatii telefoane.

In urmatoarele randuri veti putea descoperi cateva dintre cele mai des intalnite probleme ale acestor telefoane de la Sony.

Ce probleme poate avea un telefon Sony Xperia Z?

Supraincalzirea problemei Xperia Z si solutia sa

Supraincalzirea este una dintre cele mai frecvente probleme ale Sony Xperia Z. Telefonul se incalzeste foarte tare daca este folosit o perioada indelungata de timp. Pentru a se raci telefonul, este nevoie sa faceti o pauza de la utilizarea acestuia.

Daca problema persista si de fiecare data telefonul se supraincalzeste, atunci este necesar sa il duceti in service, pentru ca exista posibilitatea ca problema sa fie destul de grava.

Durata de viata slaba a bateriei pentru Xperia Z

Durata slaba de viata a bateriei este o alta comuna problema cu care se pot confrunta utilizatorii de Sony Xperia Z. Cele mai multe dintre persoanele care detin un asemenea smartphone s-au plans cu privire la faptul ca de multe ori trebuie sa isi incarce telefoanele de doua ori pe zi.

Pentru a vedea ce se mananca bateria, mergeti la Setari de pe dvs. de telefon, apoi la setare baterie si verificati ce consuma puterea. Daca va vinovatul este o aplicatie, este important sa dezinstalati aplicatia respectiva.

Cardul microSD nu functioneaza corect

Unii utilizatori de Sony Xperia Z sunt dezamagiti de faptul ca in dispozitivul lor, cardul microSD nu functioneaza corect. Pot aparea diferite mesaje precum “cardul de memorie a fost eliminat”

Iata ce aveti de facut in aceasta situatie:

  • Mai intai de toate, incercati un alt MicroSD, iar astfel veti stii daca problema provine de la card sau de la telefon.
  • In cazul in care vedeti ca nici cardul nou nu poate fi citit, incercati sa introduceti cardul intr-un alt smartphone.

In cazul in care in alt smartphone, cardul este functional, atunci cu siguranta telefonul dvs. are o problema si trebuie sa fie dus cat mai repede in service pentru remedierea acesteia.

LED-ul de notificare nu functioneaza

Sony Xperia Z are un LED aflat in partea superioara a afisajului, care se aprinde normal, pe masura ce toate mesajele sau e-mailurile primite au aparut pe dispozitiv. Dar exista unii utilizatori care s-au plans ca LED-ul nu se aprinde sau nu lumineaza niciodata de cand au luat telefonul. S-ar putea sa existe diferite motive in spatele acestei probleme, cum ar fi o problema de rezerva sau o problema legata de modul de rezistenta. Iata cateva solutii posibile pentru asta.

  1. Accesati Setari> Gestionarea alimentarii> Modul Stamina si asigurati-va ca modul este dezactivat.
  2. De mentionat deja ca aceasta problema ar putea fi legata de copia de siguranta, deci trebuie sa efectuati o resetare din fabrica pentru a scapa de aceasta. Accesati Setari> Backup & Resetare si asigurati-va ca optiunea “Backup my data” este oprita. Apoi apasati pe “Resetare din fabrica” si totul va fi sters de pe dispozitiv. Acum nu restaurati dispozitivul din copiile de rezerva, deoarece va aduce aceeasi problema, deci incercati sa instalati manual totul pentru a rezolva problema.

In cazul in care si dupa ce efectuati aceasta operatiune, constatati faptul ca LED-ul de notificare nu functioneaza, cu siguranta trebuie ca telefonul sa ajunga in service, iar specialistii in reparatii telefoane vor remedia in cel mai scurt timp posibil problema.

0 Shares
You May Also Like