Ce diferente exista intre gazduirea dedicata si gazduirea shared?

Ce diferente exista intre gazduirea dedicata si gazduirea shared?

0 Shares
0
0
0

In momentele in care vine vorba de a face o alegere de tip web hosting, gasim de fiecare data doua variante. Prima dintre acestea este cea de tip shared hosting si cealalta este cea de tip dedicata hosting. Inainte de a alege un plan de gazduire pe care il veti utiliza, ar fi foarte bine sa va informati cum puteti accesa serverul.

Important este ca daca veti alege sa folositi in comun un web hosting, se va impune partajarea de spatiu cu alti utilizatori. In domeniul de web shared, daca putem spune asa, hostingul practic este sinonim cu accesul extrem de limitat.Ce diferente exista intre gazduirea dedicata si gazduirea shared?

Trebuie sa stiti faptul ca o abordare de acces limitat legat de gazduire dedicata, nu este practic altceva decat ca accesul este limitat intr-un panou de control. Acesta din urma este oferit de catre furnizorul de gazduire.

Practic aceasta inseamna ca in cazul in care va aflati in imposibilitatea de a controla un tip de gazduire web, va veti afla si in imposibilitatea de a va controla necesitatile, ceea ce nu va va fi pe placul dumneavoastra. In cazul in care ne uitam si in cealalta directie, spre gazduirea de tip dedicat, aceasta va va oferi un acces complet si in acelasi timp total.

Daca va ganditi bine, aceasta idee este mult mai buna. In primul rand veti alege un serviciu de gazduire dedicata, iar in al doilea rand veti detine ultimul cuvant in absolut toate hotararile de gazduire web, pentru ca hostingul dedicat va ofera si accesul la managerul de Control Panel de la distanta. In ceea ce ne intereseaza, ne vom uita la web hosting, privind perspectiva folosirii lui in exclusivitate, insa daca ne vom intoarce la conceptul de shared hosting, atunci, ar trebui sa va intrebati daca va convine ideea de a partaja.

Daca veti alege shared hosting, va trebui sa partajati un server cu circa 1000 de site-uri. In momentul in care veti alege sa partajati un web hosting cu un numar atat de mare de site-uri, cu siguranta vor fi situatii in care veti dori sa aveti acces la resursele serverului dar nu veti putea. Din punct de vedere al controlului, un serviciu de gazduire dedicata, va va putea pune la dispozitie un control complet.

Expertii IT va vor putea instala orice aplicatii de care aveti nevoie pentru a putea utiliza web hosting. Acest lucru va va avantaja foarte mult, pentru ca veti avea mai mult control, gazduirea web fiind mult mai eficienta.

Asadar, ideal ar fi sa va indreptati atentia spre un serviciu de tip gazduire dedicata, pentru ca acesta va va oferi mult mai mult control decat alte servicii. Cu siguranta, in momentul in care aveti de gand sa colaborati cu o companie care va poate pune la dispozitie astfel de servicii de gazduire, este indicat sa studiati mai intai de toate piata in acest domeniu, iar apoi sa alegeti colaborarea cu o companie renumita, care este recomandata de cat mai multi clienti.

0 Shares
You May Also Like