Care sunt bolile specifice femeilor?

0 Shares
0
0
0

Care sunt bolile specifice femeilor

Oamenii intampina zilnic fel si fel de probleme de sanatate. Nici o boala nu este de dorit, insa sunt o serie de boli pentru care oamenii cer cu greu ajutorul unui medic, deoarece se jeneaza. In categoria acestora intra incontinenta urinara la femei, impotenta sau alte astfel de boli.

Oamenii insa ar trebui sa inteleaga faptul ca doctorii se confrunta zilnic cu astfel de cazuri si sa nu ezite a cere ajutor de specialitate din partea medicilor ginecologi.

Unele boli sunt intalnite mai des la persoanele de gen feminin, cum ar fi incontinenta urinara la femei, altele mai des la barbati, cum ar fi prostata. Ambele boli sunt extrem de jenante, deoarece din cauza lor poti fi pus/a in situatii deosebit de jenante.

In cele ce urmeaza, vom vorbi de o serie de boli care apar cel mai adesea la femei.

[adsenseyu1]

Incontinenta urinara
Pentru inceput, ne vom opri asupra afectiunii pe care am amintit-o si anume incontinenta urinara. Femeile care sufera de aceasta afectiune au scapari neplacute de urina din diverse cauze, cum ar fi constipatia, infectiile urinare, accidentul vascular, cancerul de col uterin/pelvin, etc. Daca suferi de o astfel de problema si vrei sa o tratezi, site-ul www.kegel8.ro iti vine in ajutor cu o serie de dispozitive care te vor ajuta sa scapi de aceasta problema nedorita.

Prolaps uterin
Aceasta boala intalnita la femei face referire la schimbarea pozitiei uterului, prin alunecarea acestuia. Boala apare la femeile de varsta a treia, datorita faptului ca organismul slabeste si totodata si tonusul tesuturilor care sustin uterul. Aceasta afectiune mai poate avea drept cauze si: leziunile din timpul nasterii, obezitatea, constipatia cronica sau tusea cronica. Prolapsul uterin se manifesta prin simtome ca: dificultatea de a urina, constipatie, incontinenta urinara, dureri in timpul actului sexual, dar si prin alte simptome.

Hipermenoreea
Aceasta afectiune apare extrem de rar in forma sa pura si se manifesta prin sangerari excesive in timpul menstruatiei. Aceasta afectiune poate avea mai multe cauze, printre care se numara inflamatiile, cancerul, leucoza sau boala hipertonica. Nu evita sa consulti medicul in cazul in care ai astfel de probleme, deoarece ele pot ascunde afectiuni mai grave.

[adsenseyu1]

Chisturile ovariene
Aceste afectiuni sunt total nedorite si total neplacute. Ele apar din diferite motive, cum ar fi: atunci cand sacul ovulului se umple cu lichid in ovar, din cauza faptului ca nu elibereaza ovulul sau cand resturile ovulului folicular nu se dizolva. Simptomele unei astfel de afectiuni sunt total neplacute si ele includ: urinari dese, kilograme in plus, dureri de abdomen, modificari ale ciclului menstrual, greata, varsaturi, ameteli. Astfel de simptome care persista, trebuie luate in considerare si totodata trebuie consultat un specialista.

Unele femei pot considera jenant mersul la ginecolog, insa, o vizita la un cabinet de ginecologie te poate scapa de o afectiune grava. Mai bine sa afli totul la timp, decat sa mergi pe ultima suta de metri, cand nu mai poti face mare lucru. Ai grija de sanatatea ta si viziteaza medicul de la primele simtome neplacute.

0 Shares
You May Also Like