Baterii originale sau baterii compatibile?

Baterii originale sau baterii compatibile?

0 Shares
0
0
0

Laptopurile sunt foarte des utilizate in ultimii ani. Practic au devenit concurenta serioasa la adresa PC-urilor.  Deoarece acestea au o portabilitate ridicata sunt preferate acestora din urma. In aceasta situatie trebuie sa ne orientam spre protejarea pieselor de baza a laptopului. Practic cea mai importanta piesa a laptopului care cedeaza prima este baterie laptop.

Daca utilizatorul de laptop are nevoie de mobilitate si autonomie, atunci este extrem de importanta inlocuirea bateriei. Aceasta trebuie efectuata inca din momentul in care bateria laptopului da semne ca ar obosi. In acest moment trebuie sa inceapa cautarile dupa cele mai bune alternative de baterii care sunt disponibile pe piata.Baterii originale sau baterii compatibile?

In urma unui studiu de piata extrem de amanuntit, utilizatorul va ajunge in fata unei mari dileme: sa opteze pentru bateria originala sau pentru bateria compatibila. Diferentele dintre acestea doua sunt destul de mici. In continuare o sa va explic pe scurt care sunt aceste diferente.

Bateriile originale, poarta brandul producatorului Compaq, Apple, Samsung, Dell, HP, Sony, etc. si vin cu o serie de garantii care inspira de obicei un grad mult mai mare de incredere. Un brand cunoscut ofera imediat impresia unui produs de foarte buna calitate, fiind capabil de cele mai bune performante.

Laptopurile au initial o baterie originala, care este construita de acelasi producator si care macar in teorie, trebuie sa asigure maximul de performanta laptopului. Cu toate aceste, uneori bateria cedeaza cu mult inainte de perioada recomandata de viata.

O a doua categorie este reprezentata de baterii compatibile, care sunt produse de catre companii specializate in acest tip de componente, dupa specificatiile producatorului de laptopuri. Bateriile compatibile ofera laptopului practic aceleasi conditii de functionare si de autonomie ca si cele originale. De foarte multe ori aceste companii sunt cele care livreaza totodata si bateriile catre producatorii de laptopuri.

Acestia le adauga elementele de identificare vizuala, dupa care le comercializeaza sub propria lor marca. De exemplu, bateriile din laptopurile Apple sunt cumparate de la Sony. Astfel, cumparatorul care va achizitiona o baterie originala pentru laptopul sau iMac, va lua de fapt, o baterie Sony cu logo-ul Apple care automat vaaveaun pret mult mai ridicat.

Marile branduri de laptopuri devin practic intermediarul unei tranzactii intre compania producatoare de baterii si clientul final. Daca de exemplu in cazul unui laptop nou, bateria originala este inclusa, in momentul cedarii acesteia, puteti opta pentru alternativaunei baterii compatibile. Performantele vor fi cel putin similare, dar pretul de achizitie va fi unul extrem de convenabil.

Practic diferenta, majora intre cele doua tipuri de baterii se rezuma doar la pret, iar decizia de cumparare apartine strict cumparatorului, fiind influentata in mare parte de disponibilitatea financiara aacstuia. Evaluati foarte bine toate alternativele daca vreti sa ajungeti la un raport calitate-pret foarte bun.

Trebuie sa analizati extrem de bine bateria originala a laptopului si ganditi-va daca efortul suplimentar este pe deplin justificat. Bateriile, fie ele originale sau doar compatibile, le puteti cumpara si din magazinul Mentor-Market.ro la preturi pentru toate buzunarele. Cautati cu mare atentie bateria perfecta pentru laptopul dumneavoastra.

0 Shares
You May Also Like