Ai multe facturi de listat? 5 metode economice de printare

0 Shares
0
0
0

Firmele cu multe comenzi pentru produse sau servicii, care sunt nevoite sa dea clientilor in mod frecvent contracte, facturi si alte diverse documente listate au nevoie de o imprimanta rentabila si, mai mult, de o folosire optima a acesteia.

1. Alegerea imprimantei pentru un flux mare de listari

Chiar daca firma este la inceput, iar bugetul este limitat si se incearca o economisire in unele activitati, imprimanta sau copiatorul trebuie sa fie o investitie de luat in calcul, deoarece un aparat ieftin si mic va aduce costuri mari la consumabile si categoric nerentabile.

O imprimanta color poate parea interesanta, dar daca aveti nevoie doar de listari de documente de firma, este de preferat o imprimanta pentru tiparire alb-negru, deoarece consumabilele pentru imprimanta color presupun costuri suplimentare.

2. Imprimanta la mana a doua – investitie minima

Eventual, o solutie pentru o investitie mai la indemana ar fi o imprimanta la mana a doua, reconditionata si in garantie, dar neaparat laser si cu costuri bune de listare per pagina. Altfel, daca se alege o imprimanta mica si ieftina, chiar daca este noua, aceasta nu va rezista la un flux mare de listari, uzandu-se foarte repede consumabilele si chiar imprimanta poate claca.

3. Economie la cartusul de imprimanta

La un flux mare de listari se poate alege un cartus cu cea mai mare capacitate de listari, fiind cel mai rentabil din punct de vedere al pretului per pagina.

In functie de modelul de imprimanta, pe langa cartusele cu toner originale, exista pe piata cartuse compatibile, la preturi mai mici. Atentie insa ca astfel de cartuse pot deteriora imprimanta si nu sunt acceptate de firmele care asigura service pentru imprimantele aflate in garantie!

4. Listari cu costuri minime daca folositi cartus reincarcat!

Daca listati facturi sau diverse documente care nu necesita o calitate impecabila de imprimare, dupa uzarea cartusului nou, acesta se poate reincarca, dar apelati la o firma specializata pentru reincarcarea cartusului cu toner, altfel se risca compromiterea cartusului.

  1. Ce solutii sunt daca imprimanta listeaza cu dungi sau alte imperfectiuni?

Intretinerea corecta a imprimantei poate prelungi viata si functionarea aparatului, inclusiv a cartuselor prin schimbarea corecta a cilindrului sau a altor consumabile pentru imprimanta. Intrebati un specialist daca paginile listate cu dungi de toner, pete sau alte imperfectiuni pot fi rezolvate schimband diverse componente ale cartusului sau ale imprimantei.

0 Shares
You May Also Like