Zona de confort si cum sa iesi din ea

Zona de confort si cum sa iesi din ea

0 Shares
0
0
0

O pierdere neasteptata a locului de munca te scoate din zona de confort si te obliga sa te misti intr-o directie noua, invitand probabil noi riscuri care ar fi putut parea prea intimidante cand te afli intr-un loc confortabil.

Ai incredere in tine in timp ce te lupti cu grijile si temerile pe care le invita aceasta revizuire profesionala. Astfel poti trece la nivelul urmator si poti obtine de asemenea un salariu net mai mare.

Zona de confort si cum sa iesi din ea

Ceea ce experimentati se intampla cu majoritatea profesionistilor la un moment dat in cariera lor. Aceste provocari nu trebuie sa ne devoreze, ci ne pot defini si ne pot reseta pe un curs nou si mai bun.

Cand gasim un rol care se potriveste cu a fi confortabil, ne mentinem adesea in acel loc de munca, chiar si atunci cand calculam lucrurile care nu sunt potrivite, de exemplu: nu invat prea multe de la managerul meu sau nu am obtinut marire de salariu brut de 2 ani. As putea face treaba asta in somn. Aici nu exista oportunitati de avansare.

Apreciem acele beneficii pe care ni le-a oferit zona noastra de confort, securitate, un sentiment de rutina, o retea de colegi de incredere. Dar suntem creaturi in continua evolutie, iar confortul isi pierde atractia in timp ce cautam noi provocari. Exista adesea acel sentiment coplesitor ca putem schimba confortul cu un risc care ne-ar putea avansa mai mult: mi-ar placea sa urmez un rol la compania mea de vis. Cred ca as fi un mare manager. Ma intreb daca as putea sa o fac ca freelancer sau consultant.

Dar este greu sa va asumati un risc mare atunci cand va aflati intr-un loc confortabil. Pierderea acelei zone de confort este desconcertanta, iti poate oferi disperarea si o serie de intrebari care pot provoca teama. Folositi aceasta constientizare si concentrati-va in avantajul dvs.

Apelati-va contactele si utilizati reteaua pentru a va ajuta sa va formati cautarea. Colegii, fostii colegi si persoanele de contact vor fi deosebit de utile, stiind ca piata actuala este in flux din cauza pandemiei.

Este important sa va simtiti confortabil si sa va asumati riscuri acum. Se pare ca este un bi-produs cheie pe care il puteti adauga la abilitatile dvs. – o mancare de platit de la rezistenta la acest moment dificil. incepand cu reteaua dvs. este un exercitiu bun de asumare a riscurilor.

Ganditi-va la oamenii cu care ati lucrat, ale caror angajatori sau roluri pe care le-ati considerat atragatoare. Intrebati despre experienta si munca lor pe masura ce va ganditi la urmatoarele miscari.

Cand suntem incantati cu bucurie de un job, este posibil sa pierdem evidenta importantei pastrarii materialelor noastre proaspete, actualizate si gata de actiune.

CV-ul, scrisoarea de intentie si profilul LinkedIn, prezenta pe retelele sociale si orice lucrari publicate pe care le-ati scris sau in care ati fost citat cuprind marca dvs. profesionala. Rafinarea marcii pentru cautarea dvs. se poate dovedi un exercitiu util. Va poate construi increderea, va poate rafina concentrarea si va poate oferi sansa de a va imagina noi posibilitati.

Desi este dificil sa ne regasim in aceste pozitii provocatoare, este de asemenea in stare sa ne faca puternici, concentrati, persistenti si curajosi. Ne da curajul sa ne asumam riscuri de care am fi putut sa ne ferim atunci cand am fost mai confortabil. Urmatorul dvs. mare rol este acolo. Continua sa lupti pentru asta.

0 Shares
You May Also Like