YouTube face o schimbare radicala de continut

0 Shares
0
0
0

YouTube face o schimbare radicala de continut
Daca aducem vorba de servere, fie chiar si servere second hand, gandul ne fuge spre imaginile vazute in 2012, in care apareau impunatoare serverele gigantului IT, Google.

Serverele second hand le gasiti la un click distanta pe diabloscomoputer.ro, insa serverele pentru giganti precum Google sau Facebook boxeaza in alta categorie si sunt pentru alt gen de utilzatori, de obicei din industria IT.

Zi de zi ascultam muzica, vizionam sau incarcam videoclipuri pe platforma YouTube, ale carei informatii sunt stocate pe aceleasi servere gigant ale Google.  YouTube s-a impus de ceva ani ca cea mai populara platforma de video sharing, fiind in continua crestere de utilizatori.

De fapt, asta se vede si din numarul de reclame care se difuzeaza in timpul videoclipurilor.

[adsenseyu1]

Oamenii incarca propriile materiale video pe platforma, obtinand chiar vizualizari. Mai nou, mai toata industria muzicala internationala, cat si autohtona, sunt prezente pe YouTube.

Artistii castiga bani din traficul realizat de un videoclip de-al lor, in vremuri in care, oricum, albumele de autor nu se mai vand iar concertele sunt din ce in se mai putine. YouTube nu este numai pentru clienti, ci si pentru producatori.

Cat priveste noutatile despre YouTube, conducerea acestei companii care apartine Google poarta negocieri asiduue cu producatorii din industria cinematografica pentru o schimbare radicala care, cu siguranta, va atrage multi alti utilizatori.

Google se pregateste sa intre pe piata de filme si seriale oferite contracost. Pentru ca platforma de video sharing sa difuzeze filme si seriale contracost, trebuie sa se ajunga la un acord cu diverse case de productie.

In acest fel, noul serviciu YouTube Red va deveni foarte atragator si va concura direct cu alte platforme celebre de acest tip, cel putin in SUA, Hulu si Netflix. Se pare ca YouTube nu va merge pe urmele concurentei, care propune si continut mai vechi contracost.

Chiar daca Hulu si Netflix sunt producatoare de continut, ele au pe site si programe mai vechi pe care clientii le pot accesa contra unei sume de bani.

[adsenseyu1]

Sunt multe platforme pe care poti viziona filme, seriale si documentare contra unui abonament lunar sau contra unei sume de bani platite per bucata. In general, productiile mai vechi care nu au avut neaparat succes in piata sunt taxate diferit fata de aparitii noi cu pretenii de box- office.

In plus, portalul YouTube vrea sa cumpere drepturi de la mai multi producatori pentru a difuza pe platforma cele mai noi filme si seriale tv.

In viitor, utilizatorii vor avea de ales: daca merg sa vada premiera unui film la cinematograf sau aleg sa il vada de acasa, pe un ecran mare, pe noua platforma YouTube Red.

Inca nu se cunoaste care va fi politica de pret a noii platforme. In acest moment, contra unui abonament lunar de 9.99 dolari, utilizatorii YouTube Red au acces la continutul de pe platforma fara a fi intrerupti de pauze publicitare.

Spre deosebire de Hulu si Netflix, platforma YouTube Red va fi disponibila in toate tarile in care serviciul clasic este prezent.

0 Shares
You May Also Like