Unde sa pui pomul de Craciun in casa?

Unde sa pui pomul de Craciun in casa?

0 Shares
0
0
0

Un aspect care nu trebuie subestimat avand in vedere sarbatorile este locul in care sa pui bradul de Craciun in casa. Intre traditie si moda, nevoia de siguranta si mobilier, probleme de spatiu, reguli Feng Shui, alegem cel mai bun loc si copacul care se potriveste cel mai bine nevoilor noastre.

Daca ne gandim la un pom de Craciun, de obicei imaginea care se formeaza in mintea noastra este cea a unui brad urias, plin de decoratiuni, festoons si lumini stralucitoare, cum ar fi cele care pot fi admirate in timpul sarbatorilor in pietele celor mai mari orase din lume, in cladiri reprezentative sau in centre comerciale. Sau, sa ne imaginam pomii de Craciun care arata bine in fotografiile din revistele de mobilier si design, mari, perfecti, complet inserati in mediul in care au fost plasati.

Realitatea este un pic diferita. Nu este intotdeauna usor sa gasim cea mai potrivita solutie pentru a crea atmosfera potrivita de Craciun in casa noastra. Nu este intotdeauna usor sa gasim locul potrivit pentru pomul nostru de Craciun. Dar cu cateva trucuri o puteti face, iar rezultatul poate fi foarte frumos!

Pom de Craciun mic sau mare?

Intre timp, va trebui sa tinem cont de cat spatiu avem la dispozitie. Daca casa in care traim nu este foarte mare, nu are sens sa ne prefacem ca o umplem cu un copac gigantic. Cel mai bine este sa gasim un compromis rezonabil intre spatiul pe care il avem la dispozitie si bradul pe care ni-l dorim de pe https://www.brazicraciun.net/brazi-artificiali-ieftini.

Nu este adevarat ca pomul de craciun trebuie sa fie tot timpul mare si natural. Astazi exista o multime de solutii minime cu adevarat frumoase si inca capabile sa creeze o atmosfera cu fulgi magica. Exista brazi de craciun facuti cu carti postale si felicitari lipite de perete, pentru a imita silueta unui brad, masa sau birou puieti de craciun, facuti cu bobine goale de bumbac, dopuri, chiar conuri de pin!

Unii pomi de Craciun se potrivesc confortabil intr-un borcan de sticla si chiar intr-un glob. Desigur, este o chestiune de schimbare a traditiei, dar cel mai important lucru este ca Copacul nostru, chiar daca este mic, acesta sa fie de mare efect. Restul se poate face prin luminite de Craciun, ghirlande, cateva decoratiuni de Craciun pozitionate ad-hoc.

Bradul de Craciun din sufragerie

De obicei, locul desemnat pentru a intampina pomul de Craciun este camera de zi. Motivele sunt evidente: in sufragerie vom petrece mai mult timp, cu ocazia sarbatorilor, cu familia si prietenii nostri. Camera de zi este, de obicei, de asemenea, inima casei.

Deci, daca vom pune Pomul de Craciun aici, vom fi siguri ca va fi vazut mai usor. Putem identifica apoi o pozitie tactica, alegand un punct care ii confera o importanta deosebita. Cel mai important lucru este ca copacul sa nu faca dificila deplasarea in jurul camerei, de la o camera la alta.

Feng Shui-ul

Vechea disciplina chineza a Feng Shui-ului studiaza echilibrul energetic dintre om si mediul in care traieste, acordand o atentie deosebita pozitiei incaperilor si mobilierului, dar si armonizarii formelor si materialelor din casa.

Pentru a localiza cel mai bogat colt al camerei, trebuie sa ne pozitionam in fata usii din fata a camerei in sine, privind spre interior si sa ne intoarcem spre coltul din stanga.

Aici va trebui sa ne plasam copacul, avand intotdeauna grija sa nu blocheze pasajul sau sa faca inconfortabila deplasarea in jurul camerei. De asemenea, este mai bine sa fie departe de sursele de caldura, ceea ce ar putea anula energia sa pozitiva.

Indiferent de locul in care am decide sa ne punem bradul de Craciun, trebuie sa tinem cont de faptul ca, in perioada sarbatorilor, acesta va fi inima casei noastre, punctul culminant al fiecarei dorinte, speranta in jurul careia se va invarti iubirea noastra. Aceasta este cea mai importanta regula de respectat.

0 Shares
You May Also Like