Turismul medical- în topul serviciilor stomatologice din 2019. Ce aleg turiștii străini și cum are loc tratamentul

Turismul medical- în topul serviciilor stomatologice din 2019. Ce aleg turiștii străini și cum are loc tratamentul

0 Shares
0
0
0

Cum îți alegi destinațiile pentru vacanță? Te vezi lenevind pe undeva, ori ți-ar plăcea să vizitezi locuri noi, să revii acasă cu noi impresii? Poate și mai mult. Vrei să omori doi iepuri dintr-o lovitură și să adaugi, pe lângă ocupațiile de bază în vacanță, rezolvarea unor probleme medicale?

Turismul medical ia amploare în Moldova

Tursimul medical este un mod de a călători relativ nou pe piața serviciilor turistice, dar capătă amploare în ultima perioadă, mai ales în Republica Moldova.

Datele statistice arată o evoluție interesantă – dacă în 2008, atunci când acest tip de turism abia se lansa, numai câteva zeci de persoane pășeau în Moldova pentru a se trata, acum numărul lor ajunge la câteva mii anual. Spre exemplu, în 2018, aproape 20 de mii de turiști au vizitat Republica Moldova. Dintre ei, 3% au făcut-o în scop de tratament.

Turismul medical- în topul serviciilor stomatologice din 2019. Ce aleg turiștii străini și cum are loc tratamentul

Ce destinații turistice medicale aleg străinii?

Majoritatea turiștilor se lasă atrași de climatul favorabil al Republicii Moldova și de serviciile medicale calitative, dar și foarte ieftine comparativ cu alte țări. Așa că, aleg:

 • Serviciile stomatologice din țara noastră,
 • Chirurgia plastică,
 • Tratamente de fertilizare și servicii ginecologice.

Pe primul loc se află, totuși, turismul stomatologic. Sunt clinici care lucrează intens cu pacienți străini, astfel încât chiar și jumătate dintre cei care le calcă pragul sunt de peste hotare. Pe lângă tratamentul calitativ al danturii, clinicile stomatologice oferă și suportul pentru ca pacienții străini să poată vizita cele mai importante și frumoase locuri din Republica Moldova.

Ce servicii le oferă străinilor medicii stomatologi din Moldova?

Pacienții de peste hotare sunt tratați exact ca și pacienții locali. Deci, ei pot beneficia de aceleași servicii pe care le oferă clinicile pentru persoanele care sunt din Republica Moldova. Asta înseamnă:

 • Stomatologie pediatrică,
 • Servicii de implant dentar,
 • Chirurgie dentară,
 • Protezare,
 • Paradontologie,
 • Tratamente stomatologice de toate tipurile.

Pacienții străini nu trebuie să-și facă griji nici în privința limbii vorbite. Majoritatea medicilor vorbesc rusa, româna, iar unii, și engleza. În orice caz, întotdeauna vor pune la dispoziție un traducător pentru ca serviciile oferite să fie de cea mai înaltă calitate și să nu existe neînțelegeri între medic și pacient.

Mai întâi – consultații online, apoi tratament

Majoritatea companiilor care oferă servicii de turism dentar operează după un sistem bine pus la punct.

 1. Are loc o consultație online,unde medicul și pacientul se cunosc și notează problemele medicale, pentru planul de tratament.
 2. Are loc programarea la clinica aleasă de pacient.
 3. Are loc tratamentul propriu-zis, după vizita pacientului străin în Republica Moldova.

De menționat că servicii de turism stomatologic sunt oferite doar de instituțiile medicale private din Chișinău. Costul serviciilor variază de la o clinică stomatologică la alta.

Deci, dacă ai prieteni ori cunoscuți care vin de peste hotare și în același timp s-au plâns de probleme dentare, poate este cazul să le sugerezi să-și trateze dinții la medicii stomatologi din țara nostră. Care este clinica stomatologică de referință? Recomandă Imperial Dent. Dentiștii de aici sunt medici calificați, gata să facă față oricărei provocări. Echipamentele moderne și atmosfera plăcută întregesc peisajul.

0 Shares
You May Also Like