Tratament impotriva caderii parului

0 Shares
0
0
0

Din pacate, caderea parului este o problema cu care se confrunta din ce in ce mai multe persoane, atat femei cat si barbati, motiv pentru care in cele ce urmeaza vom discuta despre acest aspect, si vom vedea cum se poate alege un tratament impotriva caderii parului, cat mai eficient.

Daca observati ca va cade din ce in ce mai mult par, atunci cu siguranta trebuie sa mergeti la medic, care inainte de a face un diagnostic, medicul va va face cel mai probabil un examen fizic si va intreba despre istoricul medical si istoricul familiei. De asemenea, poate efectua teste, cum ar fi:

Test de sange. Acest lucru poate ajuta la descoperirea conditiilor medicale legate de caderea parului.

Scalp biopsie. Medicul tau poate lua probe de pe piele sau de la cateva fire de par smulse din scalp pentru a examina radacinile parului. Acest lucru va poate ajuta sa sa aflati daca o infectie cauzeaza pierderea parului.

Microscopie de lumina. Medicul dumneavoastra utilizeaza un instrument special pentru a examina parul taiat la baza acestuia. Microscopia ajuta la descoperirea posibilelor tulburari ale arborelui de par.

Smulgerea firelor de par. Medicul tau trage cu usurinta cateva duzini de fire de par pentru a vedea cat de multe fire ies. Acest lucru ajuta la determinarea stadiului procesului rupere a parului.

Dupa ce descopera cauza care duce la caderea parului, cu siguranta medicul poate oferi si un tratament. Sunt disponibile tratamente eficiente pentru unele afectiuni care produc caderea parului. Tratamentele pentru pierderea parului includ medicamente, chirurgie pentru a promova cresterea parului si pentru a preveni pierderea parului.

In cazul in care pierderea parului este cauzata de o boala de baza, tratamentul pentru aceasta boala va fi necesar. Aceasta poate include medicamente pentru a reduce inflamatia si pentru a va suprima sistemul imunitar, cum ar fi prednisonul.

Daca un anumit medicament cauzeaza pierderea parului, medicul va poate sfatui sa intrerupeti tratamentul timp de cel putin trei luni.

Medicamentele sunt disponibile pentru a trata cheila de tip (ereditare). Optiunile includ:

  • Minoxidil (Rogaine). Acesta este un medicament aprobat fara prescriptie medicala pentru barbati si femei. Acesta vine ca un lichid sau o spuma pe care o frecati in scalpul dvs. zilnic. Spalati-va pe maini dupa aplicare. La inceput, aceasta poate provoca caderea parului ca foliculi de par. Parul nou poate fi mai scurt si mai subtire decat parul anterior. Sunt necesare cel putin sase luni de tratament pentru a preveni pierderea parului si pentru a incepe regenerarea parului. Trebuie sa continuati sa aplicati medicamentul pentru a pastra beneficiile. Reactiile adverse posibile includ iritarea scalpului, cresterea nedorita a parului pe pielea adiacenta a fetei si a mainilor si ritm cardiac rapid (tahicardie).
  • Finasterida (Propecia). Acesta este un medicament eliberat pe baza de prescriptie medicala aprobat pentru barbati. Luati zilnic cate o pastila. Multi barbati care iau finasterida inregistreaza o incetinire a caderii parului, iar in unele situatii se poate semnala o noua crestere a parului. Trebuie sa continuati sa luati medicamentul pentru a pastra beneficiile. Finasterida poate sa nu functioneze la fel de bine pentru barbatii cu varsta peste 60 de ani.

Ei bine, atunci cand situatia nu este atat de complicata, pentru tratarea caderii parului pot fi folosite si diferite produse cosmetice speciale. In schimb, daca problema nu poate fi rezolvata de aceste tratamente, se poate impune transplantul de par.

Ceea ce conteaza intr-un final insa, este faptul ca oricat de complicata ar fi situatia, fiecare persoana poate avea par in cap.

0 Shares
You May Also Like