Tipuri de materiale de constructii si utilizarile lor

0 Shares
0
0
0

Numarul total de materiale de constructii contribuie la executia lucrarilor de calitate. Stabilitatea acestor materiale este foarte importanta pentru ca ele sunt cele care contribuie la realizarea constructiilor in mod eficient. Cunoasterea proprietatilor fizice si mecanice a materialelor si comportamentul lor in diferite momente este foarte importanta. Agentii distructivi la care sunt supuse materialele in momentul in care sunt utilizate pot sa schimbe modul in care se va comporta constructia. Iata care sunt cele mai comune materiale utilizate in constructii, pe care le poti gasi si la Proactiv – materiale de constructii.

Lemnul 

Lemnul este unul din cele mai vechi materiale utilizate in constructie si este utilizat in principiu pentru structurile de rezistenta, pentru finisaje si pentru acoperisuri, dar si pentru betoane si pentru cofraje. Ca material de rezistenta, lemnul are mai multe avantaje si anume este usor de prelucrat, este usor de asamblat si poate avea scoabe sau buloane. De asemenea, lemnul este usor de manipulat datorita greutatii pe care o are, fiind mult mai usor decat alte materiale si fiind un foarte bun izolator termic. De asemenea, lemnul are si un aspect foarte frumos.

Beton

Betonul reprezinta o piatra artificiala care se obtine prin intarirea amestecului de liant, apa si agregat. In beton, partea activa este un liant iar partea inerta este un amestec de pietris, nisip sau piatra sparta care se mai numeste si agregat. Betonul simplu seamana cu piatra naturala si rezista foarte bine la uzura, dar si la compresiune, avand o rezistenta mica la intindere. Betonul este foarte variat in ceea ce priveste proprietatile tehnice, din cauza unei varietati uriase a naturii componentelor si a raportului lor. 

Mortare

Mortarele sunt acele amestecuri omogene intre nisip si apa, care sunt intarite prin pierderea apei hidraulic sau tinand cont de natura liantului. Mortarul are rolul de a lega caramizile astfel incat acestea sa formeze elemente de constructii si poarta numele de zidarie. Totodata contribuie si la protectia elementelor si mai poarta numele de tencuiala. Mortarul are ca parte activa liantul si partea interta este nisipul. In functie de natura liantului utilizat se pot deosebit mortare de argila, var, ciment, ciment cu argila sau ciment in combinatie cu var. Agregatele sunt nisipuri naturale sau nisipuri care se obtin printr-un proces de concasare.

Metalul

Metalul este utilizat in constructii pentru elemente foarte variate pentru rezistenta. De asemenea, in constructii metalul poate fi folosit si ca element decorativ. Cele mai comune utilizari ale metalului sunt fonta, zincul, aluminiul si cuprul. 

Recomandam alegerea celor mai bune materiale indiferent de natura lor astfel incat la final sa obtii cele mai bune produse disponibile pe piata, care sa iti asigure durabilitatea lucrarilor de care ai nevoie, pentru a te asigura ca faci o investitie buna.

0 Shares
You May Also Like