Tipuri de implanturi dentare

2 Shares
0
0
2

Daca aveti un decalaj in zambetul dvs., stiti deja ca lipsa dintilor poate compromite increderea dumneavoastra in propriile forte si in farmecul personal. Dintii lipsa pot provoca deasemenea un lant de reactii adverse la sanatatea orala, inclusiv atrofia maxilarului.

Cea mai buna modalitate absoluta de a evita aceste probleme si de a restabili frumusetea zambetului dvs. este siguranta reprezentata implanturile dentare, asa ca puteti opta pentru un implant dentar ieftin si rezolvati rapid problema.

Fixate cu o foarte mare precizie in maxilar, implanturile dentare sunt posturi de titan care fuzioneaza la nivelul osului, si care preiau functia unei radacini dentare pentru a asigura un suport pe termen lung, pentru o restaurare precum coroana, podul sau proteza.

Pe masura ce tehnologiile implantului s-au imbunatatit in ultimii ani, un numar din ce in ce mai mare de implanturi a fost introdus pe piata. Implanturile mini de exemplu, reprezinta o categorie de implanturi care au un diametru mai mic decat implanturile traditionale si sunt deseori alese pentru a sprijini protezele.

De mentionat este faptul ca in functie de situatie, medicii stomatologi le pot recomanda pacientilor si implanturile traditionale, pentru beneficiile lor.

In ciuda faptului ca necesita un numar mai mare de proceduri si o perioada de vindecare mai lunga, medicii dentisti considera ca durabilitatea si previzibilitatea implanturilor traditionale sunt mult mai rentabile in ceea ce priveste sanatatea orala pe termen lung a pacientilor lor. Avantajele implanturilor traditionale includ:

  • Stabilitate imbunatatita;
  • Durabilitate mai mare;
  • Rata de succes mai mare;
  • Mai putina nevoie de interventii chirurgicale secundare.

Pentru a plasa un implant traditional, se face o mica incizie in gingii si o gaura forata in maxilar. Implantul este insurubat in os, in timp ce gingiile sunt cusute pentru a fi inchise.

In timpul celei de-a doua interventii chirurgicale, dupa ce vindecarea este completa si implantul este fuzionat cu osul, o incizie va fi facuta in gingie in timp ce o piesa de rezemare este conectata la implant.

In cele din urma, gingiile vor fi legate impreuna in jurul implantului, si vor fi vindecate in urmatoarele cateva saptamani. Cand gingiile se vindeca suficient, pacientii se vor putea intoarce la cabinetul de stomatologie pentru urmatorul pas.

Implanturile traditionale asigura o securitate fara precedent si pot ajuta pacientii sa evite situatii potential jenante, cum ar fi alunecarea protezelor. Protezele dentare retinute cu implanturi sunt tinute ferm in pozitie, astfel incat sa puteti manca si sa vorbiti cu incredere totala.

Implanturile sunt, deasemenea o alternativa remarcabila pentru pacientii care trebuie sa completeze diferenta dintre cativa dinti disparuti.

Podurile traditionale necesita modificarea dintilor de langa spatiul gol existent, astfel incat sa poata fi aplicata o coroana pentru a crea podul. Podurile pe suport implantat se bazeaza exclusiv pe implant, nu pe dintii adiacenti golului, astfel incat dintii sanatosi nu vor trebui sa fie modificati pentru a obtine o dantura perfecta.

Ei bine, acestea fiind spuse, atunci cand aveti unul sau mai multi dinti lipsa, trebuie sa optati pentru implanturi dentare, pentru a avea din nou o dantura perfecta si pentru a putea zambi fara probleme, iar in functie de situatia financiara veti putea alege implanturi scumpe sau implanturi mai putin scumpe.

2 Shares
You May Also Like