Superstitii legate de sarbatorile de iarna

0 Shares
0
0
0

Superstitii legate de sarbatorile de iarna
Ne plac sarbatorile de iarna. Ne place sa primim cadouri de Craciun si sa intram in noul an mai fericiti si mai plini de speranta ca in alti ani.

Sarbatorile de Craciun nu inseamna doar sa primesti, ci si sa daruiesti. Daca vrei sa cumperi online cadouri de Craciun, intra pe Econvenabil.ro si alege un cadou asa cum cautai de mult. Vei gasi o multime de idei de cadouri pe care pur si simplu nu le vei putea refuza.

In aceasta perioada intalnim fel si fel de persoane care au fel si fel de superstitii. Unele dintre ele sunt de-a dreptul amuzante.[adsenseyu1]

1.    Oricat am dori, nu ne putem pune cu fortele naturii. Nu putem controla nici ploaia, nici vantul. Una din superstitiile legate de aceasta perioada este aceea ca vantul care bate de Craciun aduce ghinion. De asemenea, ghinionul este adus si de lipsa banilor din buzunar cand intri in noual an. Macar pe aceasta o poti controla.

2.    O alta superstitie tine de prima persoana care iti calca pragul dupa intrarea in noul an. Ai mare grija cine iti intra in casa, deoarece intrarea unei femei aduce cu sine un an rau, pe cand intrarea unui barbat aduce cu sine un an bogat. Nu uita ca trebuie sa primesti prima persoana care iti suna la usa, nu trebuie sa alegi tu cine intra si cine nu.

3.    Daca iti vine sa stranuti in noaptea de Anul Nou, ar fi bine sa te opresti. Daca atunci cand stranuti o persoana de langa tine iti spune „Noroc”, aici nu mai este cazul, deoarece stranutul din noaptea de Anul Nou nu e semn bun.

4.    Daca vrei sa-ti mearga bine la serviciu in noul an, trebuie ca in prima zi a noului an sa faci ceva legat de serviciu.

5.    Cei care vor sa fie sanatosi tot anul trebuie sa fie atenti la ce mananca in seara de Craciun. De ce? Pentru ca daca vei manca mere in seara de Craciun vei fi sanatos tot anul.

6.    Unii vor sa prinda pestisorul de aur pentru a li se indeplini din dorinte. Daca vrei sa ti se indeplineasca o anumita dorinta, nu trebuie sa prinzi pestisorul de aur, ci trebuie sa-ti pui respectiva dorinta exact in noaptea de Anul Nou.

[adsenseyu1]

7.    Chiar daca Romania e de ceva timp in criza financiara, atunci cand se apropie Anul Nou asigura-te de faptul ca ai achitat toate datoriile, pentru a nu te trezi ca ai datorii tot anul.

8.    Urmatoarea superstitie tine de igiena corporala a fiecarei persoane. Se incadreaza perfect daca am pune-o intr-un top al superstitiilor ciudate. Vrei sa fii curat tot anul? Fa baie in ziua de Craciun. Asta da idee de a face economie de la apa.

9.    Culoarea parului persoanei care vine prima in casa ta in noul an iti poate influenta norocul pe toata perioada anului. Daca persoana intrata prima va fi blonda sau roscata, ghinionul se va abate asupra ta, insa daca va fi bruneta, vei avea un an plin de noroc.

10.     Lacrimile aduc tristete tot anul daca sunt varsate in prima zi a noului an. Asadar, evita sa plangi.
Crezi in superstitii? Care sunt superstitiile tale legate de aceste sarbatori?

0 Shares
You May Also Like