Sri Lanka o destinatie cu atractii tentante

0 Shares
0
0
0

Sri Lanka o destinatie cu atractii tentante
In cazul in care iti doresti plaje aurii, valuri, munti, elefanti, leoparzi, balene, un trecut impresionant si zambete calde, ai putea alege o vacanta in Sri Lanka. Tara dispune de un potential cultural istoric si elemente naturale care te vor convinge ca aceasta destinatie asiatica trebuie vizitata.

Sri Lanka este un mic miracol natural. Aici vom gasi plaje sublime, golfuri stancoase, campii, lagune, mlastini, rauri si jungla, munti, paduri si cascade. Avand atat de multe de oferit, destinatia te va ademeni instant.

Un turist se va bucura de valuri in zori si va admira munti acoperiti cu un verde viu.

Destinatiile din Sri Lanka furnizeaza o multime de experiente, astfel, pe langa o vacanta la soare, vei putea vizita fauna salbatica, vei avea parte de adrenalina si sporturi de aventura, dar si pelerinaje la cele mai vechi orase din lume.

Aici vei gasi cele mai frumoase plaje din lume, este un loc confortabil, unde te simti bine ca turist, si unde poti explora linistit si in voie. Aici vei avea ocazia sa traiesti vacanta exotica perfecta.

Te poti bucura de peisaje diverse, bucatarie locala delicioasa, vizite la cele mai frumoase temple, sit-uri arheologice. Zambetele si ospitalitatea localnicilor au un renume mondial. Tot asa au si condimentele, dar si fructele exotice.

Pe langa faptul ca are 1340 km de plaje late cu nisip fin unde va puteti petrece cele mai frumoase vacante in familie si luni de miere, destinatia pune la dispozitia turistilor numeroase activitati captivante si obiective unice.

Unul din cele mai faimoase obiective turistice este Orfelinatul de Elefanti Pinnawela. Acesta a fost infiintat in anul 1975 pentru a-i gazdui pe puii de elefant ce isi pierdusera mamele „gratie” vanatorii pe scara larga. Aici vei avea ocazia sa ii privesti cum isi desfasoara activitatile zilnice.

Daca iti plac florile, in special orhideele, le poti vizita in Gradina Botanica Regala. Datorita varietatii de flori si plante frumos impartite pe o suprafata de 60 de hectare, este o locatie pe care nu trebuie sa o ratezi daca planuiesti o vacanta in Sri Lanka. De asemenea, plantatiile de ceaiuri sunt unele din cele mai interesante locatii de vizitat. Acolo vei vedea cu ochii tai procesul de crestere si recoltare a ceaiului.

Alte destinatii care merita vizitate sunt: Yala National Park, o plimbare prin Galle – Sri Lanka iti ofera oportunitatea de a vizita biserici vechi, Dutch Fort (Fortul Olandez) si National Maritime Museum (Muzeul National Maritim). Daca iti doresti o vacanta de lux trebuie sa alegi resortul  Negombo Sri Lanka.

O vizita la Adam’s Peak este necesara pentru turistii religiosi, apoi Templul Golden Cave, fiind printre cele mai importante atractii turistice din Sri Lanka, nu trebuie taiat de pe lista. Kandy Market este un alt un loc care nu trebuie omis. Aici vei gasi o multime de arome, culori si sunete. O vizita iti va permite sa simti pulsul destinatiei si sa simti pe pielea ta cum traiesc localnicii. Vei putea cumpara absolut orice, esarfe, ceaiuri, o varietate de suveniruri pentru cei dragi.

Aceste cateva locatii ne demonstreaza ca tara are mult potential si nu inseamna doar soare si plaja. Inseamna o cultura milenara de peste 2500 de ani, monumente inscrise pe lista partimoniului mondial UNESCO, arta culinara de exceptie, jungle safari si aventura.

Daca esti in cautarea unei vacante deosebite, ia in considerare acesta destinatie, dupa cum vezi, are cu ce sa te impresioneze.

0 Shares
You May Also Like