Sistemul imunitar apara organismul de actiunea germenilor patogeni care se regasesc la fiecare pas in mediu inconjurator . Astazi am ales sa va vorbesc despre cum poate fi intarit sistemul imunitar al copiilor . Astfel vreau sa va prezint o farmacie online special creata pentru a facilita accesul dumneavoastra la o gama variata de produse farmaceutice .
Webfarm.ro , caci despre aceasta farmacie va vorbesc , extensia virtuala a deja celebrelor farmacii Elixir si Omnia ofera spre comercializare cele mai bune produse pentru intarirea imunitatii copiilor , si nu numai . Pentru mai multe informatii va invit sa accesati .
Daca in primele luni de viata cei mici preiau anticorpi de la mamica prin intermediul alaptatului , mai tarziu parintii sunt direct responsabili pentru alegerea celor mai bune metode de intarire a sistemului imunitar . Pe masura ce cel mic creste o sa ii fie tot mai greu sa lupte cu virusii si bacteriile . [adsenseyu1]
Si conditiile meteorologice afecteaza foarte mult starea de sanatate a copiilor , si nu numai , astfel ca odata cu venirea iernii incep sa apara si problemele . Organismul copilului trebuie sa fie pregatit in permanenenta sa lupte impotriva virusilor .
Sistemul imunitar functioneaza asemanator creierului , adica are nevoie de contact cu diferite boli pentru a invata sa apere mai eficient organismul . Din nefericire , in permanenta apar noi virusi cu care anticorpii copilului nu sunt obisnuiti , tocmai de aceea sistemul imunitar trebuie sa fie capabil in permanenta sa faca fata noutatilor .
Alimentatia influenteaza foarte mult eficienta acestui tratatment de imunizare, asadar mare atentie la alimentatia copilului tau . O dieta sanatoasa si echilibrata , un program foarte bine stabilit de somn si exercitiile fizice sunt principalele aspecte care influenteaza in mod decisiv starea de sanatate a copilului tau .
In mod normal , un copil se imbolnaveste de aproximativ 8-10 ori in fiecare an . Chiar daca cel mic este mai expus in fata bolilor asta nu inseamna ca este total lipsit de aparare .
Dupa varsta de 6 luni cel mic nu mai este protejat de anticorpii primiti de la mama si incepe sa isi produca proprii anticorpi , insa acestia isi vor atinge
maximul de eficienta abia dupa varsta de 2 ani . Asta inseamna ca in perioada cuprinsa intre 6 luni si 2 ani cel mic va fi foarte vulnerabil . Tocmai din acest motiv medicii ii sfatuiesc pe parinti sa nu isi inscrie copii la cresa pana nu implinesc varsta de 2 ani .
Cele mai des intalnite afectiuni in randul copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 2 ani sunt infectiile bacteriene si virale dar si infectiile la nivelul urechilor . Deasemenea , s-au constatat o multime de cazuri in care copii care iau contact cu virusul respirator sinctitial sufera ulterior de pneumonie .
Dupa cum va spuneam mai sus , alimentatia sanatoasa joaca un rol foarte important in lupta impotriva virusilor si bacteriilor . Din alimentatia copilului tau nu trebuie sa lipseasca fructele si legumele care contin vitamina C carotenoide , si ma refer aici la morcovi , zmeura , portocale etc . Aceste alimente nu numai ca intaresc imunitatea copilului ci si protejeaza corpul pe viitor impotriva unor boli cronice precum cele de inima sau cancerul . Nutritionistii recomanda ca cei mici sa consume zilnic 5 portii de fructe si legume , o portie insemnand doua lingurite pentru bebelusi si o cana in cazul copiilor mai mari .
[adsenseyu1]
Exercitiile fizice ajuta ca cresterea numarului de celule care protejeaza organismul . Acum o sa spui ca cel mic depune suficient efort pe parcursul zilei , in special in timpul pe care il petrece jucandu-se in parc , insa psihologii sunt de parere ca sportul in familie trebuie sa fie una dintre principalele activitati la care participa copilul tau .
Pe langa faptul ca este sanatoasa aceasta activitate este extrem de placuta iar copilul tau va ramane cu amintiri foarte frumoase . Si tocmai datorita acestor activitati intense trebuie sa stiti ca un bebelus trebuie sa doarma cel putin 18 ore pe zii , copii cu varsta pana in 3 ani au nevoie de 12-13 ore de somn in timp ce prescolarii trebuie sa doarma cel putin 10 ore pe zi .
Igiena joaca deasemenea un rol foarte important in buna functionare a sistemului imunitar , ceea ce inseamna ca o educatie foarte buna in acest sens scade simtitor riscul de imbolnavire .
1. Sanatatea cailor respiratorii si imunitatea organismului
2. Top 6 alimente care stimulează fertilitatea
3. NU REUŞIŢI SĂ AVEŢI COPII? Iată UNA DINTRE CAUZE şi CUM O POŢI PREVENI
4. Hainele spălate la temperaturi scăzute, un adevarat pericol pentru sănătate
5. SĂNĂTATE. Vitamina C ajută sistemul imunitar în perioada de boală
6.