Sfaturi pentru echilibrarea unei masini de spalat

0 Shares
0
0
0

Sfaturi pentru echilibrarea unei masini de spalat
Cu totii stim foarte bine ca masina de spalat reprezinta unul dintre dispozitivele esentiale din orice gospodarie. Atunci cand aceasta nu mai functioneaza corespunzator este recomandat sa apelam la servicii de reparatii masini spalat. Unul dintre cele mai bune service-uri de reparatii masini spalat din Bucuresti este www.reparatiimasinidespalatladomiciliu.ro.

In cele ce urmeaza va vom prezenta cateva sfaturi pe care le puteti lua in considerare atunci cand doriti sa echilibrati o masina de spalat.

Verificati „sarcina” de rufe

Dupa ce am verificat ca zona pe care este plasata masina de spalat este sigura, putem incepe echilibrarea acesteia prin verificarea sarcinii de spalare. Trebuie sa vedem daca aceasta este cea care cauzeaza dezechilibrul.

Sarcinile de rufe foarte mari sunt, de cele mai multe ori, vinovate pentru dezechilibrul masinii. Daca sarcina este in curs, putem deschide capacul sau usa masinii pentru a redistribui articolele din interior.

[adsenseyu1]

Daca redistribuirea acestora si repornirea aparatului nu rezolva problema, este bine sa scoatem cateva haine, deoarece sarcinile mai mici sunt mai putin susceptibile de a provoca dezechilibru.

Asigurati-va ca masina este la acelasi nivel

O alta problema ar putea fi faptul ca masina nu se afla la acelasi nivel. Puteti verifica acest lucru destul de usor, prin plasarea unei cumpene de tamplarie pe masina.

Daca aceasta arata inclinare, verificati daca picioarele masinii sunt reglabile si vedeti daca acestea se afla la aceeasi inaltime. Ajustarea picioarelor pana cand masina se echilibreaza poate fi o alegere inspirata. In cazul in care picioarele nu pot fi reglate, incercati sa introduceti o bucata de spuma sau cauciuc sub piciorul care pare sa aiba probleme.

Verificati suruburile tamburului

Compartimentul din interiorul unei masini de spalat, unde sunt puse hainele, poarta denumirea de tambur. Multe masini au o greutate atasata acestui tambur, greutate ca ajuta la prevenirea unei cantitati mari de vibratii.

Verificati daca suruburile de pe tambur sunt desfacute si, in acest caz, strangeti-le folosind o cheie. Acest lucru este important mai ales daca masina este noua. Multe dintre suruburile masinilor noi nu sunt stranse foarte bine in fabrica.

[adsenseyu1]

Puteti gasi, de asemenea, materiale de ambalare sau stabilizatori in tambur, care trebuie inlaturate inainte de utilizare. Un surub de retinere tine, de obicei, tamburul in loc in timpul transportului si daca nu este inlaturat inainte de utilizare, poate cauza probleme. Verificati tamburul de suruburi si clipsuri pentru a va asigura ca nimic nu blocheaza miscarea.

Luati in considerare intarirea podelei

Cea mai buna suprafata pentru o masina de spalat, in special pentru modelele care se incarca frontal, este podeaua de beton.

Masinile de spalat pot deveni foarte grele din cauza greutatii apei. Daca masina nu se afla plasata pe beton, ar trebui sa va ganditi la consolidarea grinzilor de podea, daca acest lucru este posibil, ceea ce ar putea ajuta la echilibrarea masinii de spalat.

Daca aceasta se afla pe un piedestal, ar fi bine sa va ganditi, la fel de bine, la inlocuirea sau repararea acestuia.

Pentru mai multe detalii cu privire la reparatiile de masini de spalat accesati Reparatiimasinidespalatladomiciliu.ro.

0 Shares
You May Also Like