Sfaturi pentru construirea unei piscine

0 Shares
0
0
0

Sfaturi  pentru construirea unei piscine

Construirea unei piscine este un proces care cere foarte multa atentie si focusare, deoarece o piscina este o investitie si nu un simplu moft. Iti oferim cateva sfaturi care te vor ghida de-a lungul acestei perioade si care te vor ajuta sa iti realizezi visul de a inota in propria piscina.

Alege o forma potrivita pentru piscina ta

Designul unei piscine este important din doua puncte de vedere: estetic si practic. Piscinele cu forma dreptunghiulara sunt perfecte pentru cei care doresc un design clasic si potrivit pentru jocuri, balaceala si ture de inot. Cele cu forma de bob de fasole se incadreaza mai bine din punct de vedere estetic intr-o locatie cu mai multa vegetatie si au un aspect mai natural.

[adsenseyu1]

Alegerea unui design nepotrivit stilului tau de viata te va impiedica sa te bucuri in totalitate de experienta de a avea propria piscina. De asemenea, forma va determina si ce tip de echipament piscina  trebuie sa cumperi, acesta fiind accesorizat si dimensionat in functie de caracteristicile piscinei tale.

Tine cont de clima regiunii in care traiesti

Clima si fluctuatiile vremii sunt factori care influenteaza in mod decisiv construirea unei piscine. Cei care traiesc intr-un climat mai rece vor avea nevoie sa ia in considerare si construirea unui sistem de acoperire si izolare termica. Acelasi lucru se aplica si celor care traiesc in regiuni cu precipitatii abundente.

In locurile cu clima temperata, unde nu se inregistreaza temperaturi foarte ridicate, un sistem de incalzire a apei poate fi foarte util, daca nu necesar. Zonele acoperite de paduri si vanturi puternice cer construirea unui sistem de acoperire cat timp piscina nu este folosita, altfel curatarea de frunze si reziduri va fi foarte dificila si neplacuta.

Determina scopul pentru care vrei sa iti construiesti o piscina

Inainte de a trece la fapte, acorda-ti cateva clipe pentru a raspunde la urmatoarea intrebare: “Care este motivul pentru care iti doresti o piscina?”. Iti doresti una pentru copiii tai? Pentru distractie? O consideri o investitie? Vrei sa epatezi printr-un design care sa aiba rolul unei declaratii asupra personalitatii tale?

[adsenseyu1]

Sau este doar un mod de relaxare pentru tine si partenerul sau partenera de viata? Raspunzand la aceste intrebari vei gasi motivul real pentru care vrei propria piscina. O piscina pentru copii poate include si un mic tobogan si o zona de “balaceala” cu o adancime foarte mica, dar nu trebuie neaparat sa fie din fibra de sticla sau sa aiba un design extraordinar de complicat.

In schimb, daca vrei sa iti impresionezi prietenii prin detalii estetice de mare finete, proiectul piscinei va pleca de la alte premise si va avea un cu totul alt parcurs. Indiferent de scop, cel mai bine este sa ii comunici constructorului exact ceea ce iti doresti de la o piscina.

Nu uita de atractiile acvatice

Atractiile acvatice sunt elemente care aduc plus-valoare piscinei, din punct de vedere practic si estetic. Exista o gama variata de produse, de la scari, trambuline, pana la cascade si jocuri acvatice. Cel mai indicat este sa te gandesti la atractiile acvatice dinainte sa construiesti piscina, deoarece este mult mai ieftin si mult mai usor sa le integrezi in designul general al acesteia.

Adaugarea de atractii acvatice dupa finalizarea constructiei te poate costa de doua ori mai mult.

0 Shares
You May Also Like