Sfaturi pentru alegerea ochelarilor de schi si snowboard

Sfaturi pentru alegerea ochelarilor de schi si snowboard

0 Shares
0
0
0

Asa cum exista o multime de persoane care vara aleg sa isi petreaca la mare concediile, exista si persoane care prefera sa plece in concediu pe timpul iernii, preferand iesirile la munte.

Fireste, discutam aici despre persoanele pasionate de practicarea sporturilor de iarna. O multime de copii, o multime de tineri si chiar de persoane invarsta prefera vacantele si concediile la munte, in defavoarea celor la mare.

Ei bine, persoanele care prefera sa mearga in vacante si concedii la munte, in mod special persoanele care practica si sporturile de iarna, iar aici putem aminti snowboardul sau schiatul, trebuie sa isi indrepte atentia spre o pereche de ochelari de protectie.

Sfaturi pentru alegerea ochelarilor de schi si snowboard

Amatorii sporturilor de iarna isi pot indrepta de exemplu atentia spre o pereche de ochelari sport Uvex, iar astfel vederea lor va fi protejata pe partie.

In cele ce urmeaza in acest articol vom vedea care sunt cateva dintre cele mai importante sfaturi pe care le pot urma cei care intentioneaza sa isi cumpere o pereche de astfel de ochelari.

Asadar, in primul rand, achizitionarea ochelarilor pentru schi si snowboard se face din timp, pentru ca fiecare sa isi gaseasca ochelarii potriviti.

Apoi, este precizat faptul ca exista diferite tipuri de lentile pentru acesti ochelari, clasifucate astfel: S0, lentile prin care patrunde aproximativ 80 – 100% din lumina. Exista apoi lentile S1, prin care patrunde aproximativ 43-80% din lumina, S2 prin care patrunde aproximativ 18 – 43% din lumina.

Mai exista apoi lentilele S3 prin care patrunde intre 8 si 18% din lumina, si lentilele S4, prin care patrunde mai putin de 8% lumina.

Ei bine, alegerea lentilelor cu siguranta se face in functie de conditiile meteorologice. De exemplu, lentilele S0 sunt utile pentru timpu noptii, pe cand lentilele S4 sunt necesare pentru zilele cu soare foarte puternic.

Cei care isi doresc o pereche de ochelari speciali pe care sa ii poata folosi pe partie ar fi indicat sa se orienteze spre ochelari care permit schimbarea lentilelor, astfel ca isi vor putea alege lentilele in functie de conditiile meteo.

Toti cei care isi doresc o pereche de ochelari de protectie pentru schi si snowboard ar fi indicat sa isi aleaga acei ochelari care ofera o cat mai buna protectie impotriva razelor ultra – violete, iar aici trebuie precizat ca filtrele cele mai bune sunt UVA, UVB si chiar si UVC.

Deasemenea, pentru cei care se afla in cautarea unei asemenea perechi de ochelari, un alt sfat util este acela de a-si indrepta atentia spre acei ochelari care ofera o vedere periferica foarte buna. Ce inseamna acest lucru? Ei bine, ochelarii trebuie sa permita un camp vizual de 180 grade, iar astfel vor putea fi vazute toate obstacolele din jur, si vor putea fi vazuti toti schiorii sau snowboarderii din apropiere.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii de care trebuie sa tina cont toti cei care isi doresc o pereche de ochelari pe care sa ii foloseasca pentru a-si proteja vederea atunci cand se afla pe partie.

0 Shares
You May Also Like