Sfaturi despre epilarea defintiva

Sfaturi despre epilarea defintiva

0 Shares
0
0
0

Suntem convinsi ca inainte de a folosi un aparat epilare definitiva este recomandat sa cititi cat mai multe despre aceasta tehnica. De asemenea va recomandam sa va documentati cat mai bine si cu atentie pentru a va asigura ca tehnica chiar este potrivita pentru voi si pentru a putea determina daca veti parcurge toate etapele sau ramaneti la tehnicile de epilare clasice.

Ar fi cu mult mai simplu daca ar trebui sa nu mai aveti grija parului nedorit care va da batai de cap indiferent de metoda pe care o folositi pentru a va epila. Eforturile de indepartare a parului lasa in urma sa umflaturi, zgarieturi si arsuri sau urme de ceara. Varianta optima pentru a putea evita toate neplacerile este epilarea definitiva.

Epilarea cu laser este o tehnica ce utilizeaza fascicule de lumina foarte concentrate pentru a putea penetra foliculii de par. Epilarea definitiva se va obtine cu ajutorul dispozitivelor care folosesc lumina intensa ne spun medicii specialisti. Aceasta lumina are rolul de a incalzi firele de par fara sa le afecteze. Caldura coboara pana la radacinile firelor de par pe care le distruge.

Sfaturi despre epilarea defintiva

Inainte cu sase luni de la epilarea definitiva nu trebuie sa va epilati cu ceara. De asemenea este important sa stiti cum sa evitati expunerile la soare inainte si dupa ce va epilati definitiv.

Evitati sa folositi produse agresive cum ar fi cele de exfoliere. Se recomanda ca tratamentul sa se aplice pe pielea curata adica fara crema, deodorante sau alte produse cosmetice. Este de evitat si apa calda dar si expunerea la toate sursele de caldura. Daca indicatiile acestea nu se respecta pot sa fie obtinute rezultate mult mai slabe si pielea poate sa devina iritata spun medicii.

Aceste doua tipuri de epilare utilizeaza mai multe lungimi de unda. Epilarea cu laser ajunge mai profund in piele comparativ cu IPL. Laserul actioneaza doar pe o singura lungime de unda in timp ce IPL foloseste un camp larg de lungimi de unda.

Epilarea utilizand IPL este un procedeu rapid si foarte eficient pe cand tehnologia laser prezinta procedee mai agresive.

De cate sedinte de epilare va fi nevoie? Epilarea definitiva are loc in mai multe sedinte si numarul lor depinde de tipul de piele si de culoarea parului dar si de zona tratata. Tratamentul difera de la persoana la persoana si poate fi stabilit numarul de sedinte de care o persoana are nevoie. Dupa prima sedinta dispare foarte mult din parul tratat dar la cateva spatamani firele de par apar iar si asta pentru ca in zona sunt mai multe radacini. La sedinta urmatoare se vor elimina si ele si tot asa pana cand se distrug toate radacinile.

Efectele adverse nu trebuie sa te ingrijoreze. In timpul dar si dupa tratamentul pentru epilare e normal sa apara si zone inrosite sau umflate care persista foarte mult timp si dupa cateva zile se pot vedea fire negre pe piele. Acestea sunt firele de par arse pe care pielea le elimina.

Tocmai de aceea este bine sa stiti toate detaliile inainte de a demara o astfel de procedura.

0 Shares
You May Also Like