Sfaturi de utilizare pentru sculele electrice

0 Shares
0
0
0

Atunci cand doriti sa aveti scule electrice cat mai bune pe care sa le gasiti la preturi de top va recomandam sa aruncati un ochi si pe promotii Zyg pentru a vedea toate ofertele speciale. Tinem sa va spunem ca oricat de mult ati da pe sculele electrice si oricat de bune ar fi ele daca nu sunt utilizate in mod corect si respectand toate recomandarile existente in cartea tehnica ele nu au cum sa reziste foarte mult.

De asemena, trebuie sa stiti si faptul ca utilizarea gresita a aparatelor, in cele mai multe cazuri duce la pierderea garantiei. Poate ca nu credeti, insa cele mai multe dintre problemele care apar din cauza folosirii necorespunzatoare pot sa fie foarte usor observate de cei care ar trebui sa va repare aparatele pe garantie.

Este important ca aparatele sa mearga la o tensiune si la o frecventa foarte buna. De asemenea, va recomandam sa verificati daca priza in care puneti aparatul este mai mare decat puterea masinii. Acest lucru este extrem de important mai ales pentru aparatele care au o putere mare.

Daca veti conecta respectiva masina la grupuri electrogene cel mai bine ar fi sa va asigurati ca puterea grupului este mai mare decat puterea masinii. Atunci cand o porniti, masina va solicita si un curent de pornire ceva mai mare fata de cel nominal si de aceea este foarte important sa ii fie furnizat un astfel de curent daca nu vreti sa stricati masina.

In cele mai multe cazuri aparatele se conecteaza la retea pentru ca pentru ca doar in cazuri foarte rare puteti sa va multumiti cu cablurile de 2-4 m cu care va fi prevazut aparatul.

Trebuie sa tineti cont si de faptul ca sectiunea conductorului va trebui sa fie corespunzatoare cu puterea pe care o are masina. In cazul in care prelungitorul este mult mai subtire decat cere masina e probabil sa aveti si o cadere de tensiune mare in prelungitor si asta se va traduce prin tensiunea mica de alimentare a masinii. O tensiune mica de alimentare poate sa duca si la arderea motorului masinii.

O regula foarte simpla si extrem de importanta pe care cei mai multi oameni o omit si nu o respecta este sa intindeti foarte bine prelungitorul pe intreaga sa lungime. In cazul in care prelungitorul este facut colac, va aparea un efect de bobina care va genera scaderea tensiunii de alimentare.

Si masinile electrice sunt sensibile la vreme. Sunt aproape la fel de sensibile cum sunt si oamenii si prin urmare este recomandat sa evitati sa lucrati in medii umede sau atunci cand ploua.

Daca este iarna si trebuie sa mutati masina din exterior in interior veti face condens in componentele metalice si de aceea este recomandat sa lasati apa sa se scurga pentru un sfert de ora si abia apoi sa apasati pe intrerupatoare si sa porniti masina. In acelasi anotimp sau atunci cand sunt temperaturi foarte joase care scad sub -10 grade este important sa lasati masina sa mearga in gol pentru cateva minute.

 

0 Shares
You May Also Like