Romania – tara in care fermierii isi vand cel mai ieftin marfa

0 Shares
0
0
0

Romania – tara in care fermierii isi vand cel mai ieftin marfaPentru inceput vreau sa va prezint Mulgatoare-vaci.blogspot.com , un site specializat in comercializarea de aparate de muls vaci .

Daca doresti sa achizitionezi pentru ferma ta aparate de cea mai buna calitate la cel mai bun pret din Romania cu garantie de 2 ani si transport gratuit in 24 de ore trebuie sa accesezi www.mulgatoare-vaci.blogspot.com .

Romania este una dintre putinele tari membre UE in care fermierii isi vand cel mai ieftin mafa . Cam asa se poate caracteriza tara noastra . Producatorii autohtoni de lapte de vaca isi vand marfa la aproape cel mai mic pret din Uniunea Europeana . Iata deci un alt capitol la care Romania dovedeste ca mai are mult de lucrat .

Nu vreau sa intru in sfera politicului , dar o tara care ajunge sa importe produse pe care le poate produce singura este condusa de persoane incompetente , ca sa folosesc un cuvant elegant . Insa , din moment ce noi ii alegem pe acesti ‘’incompetenti’’ nu prea avem de ce sa ne plangem .

[adsenseyu1]

Si acum sa revenim la subiectul nostru, potrivit statisticilor Romania este penultima clasata la acest capitol , doar omologii nostrii din Lituania isi vand produsele la un pret mai mic decat noi .

In urma unei analize realizate de DG AGRI asupra pretului laptelui de vaca la poarta fabricii , in lunile martie si aprilie 2013 pe un esantion de 27 de state membre UE , s-a constatat ca ,  desi in luna martie Romania se clasa pe locul 23 , in luna aprilie tara noastra a ajuns sa ocupe pozitia cu numarul 26 . Astfel ca fermierii romani au reusit , in luna martie , sa vanda laptele la un pret mai bun decat fermierii din Ungaria si Polonia . Din nefericire , in luna aprilie situatia nu mai era atat de favorabila .

Potrivit datelor furnizate de DG AGRI , fermierii din tara noastra vand laptele de vaca mai ieftin decat cei din Slovacia , Polonia , Letonia si  Polonia , fara sa mai mentionez tarile in care laptele  pleaca de la producatori cu un pret de doua ori mai mare decat la noi .

Ca sa va faceti o idee despre ce vorbesc , in luna martie fermierii romani au vandut un litru de lapte cu aproximativ 1,34 lei iar in luna aprilie pretul era de 1,27 lei , cele mai mici preturi din ultimele luni .

Cipriotii sunt cei mai norocosi , acestia vand cel mai scump lapte de vaca  din Europa . In luna aprilie fermierii din Cipru incasau pe un litru de lapte aproxmativ 2,52 lei . Printre urmatoarele clasate se numara Malta cu 2,27 lei , Grecia cu 1,92 lei , Finlanda cu 1,89 lei si Suedia cu 1,67 lei .

Sunt convinsa ca acestea nu sunt tocmai tarile pe care si dumneavoastra le vedeati in topul clasamentului . Poate va intrebati unde se afla principalele forte agricole din UE , Franta si Germania . Ei bine nemtii au un pret al laptelui la poarta fabricii de 1,51 lei/litru in timp ce producatorii fancezi incaseaza numai 1,40 lei/litru . Poate  nu o sa credeti , dar fermierii bulgari ii surclaseaza pe francezi , vanzandu-si laptele cu 1,47 lei/litru .

[adsenseyu1]

Daca analizam primele trei luni ale anului 2013 o sa observam ca in timp ce in Uniunea Europeana pretul laptelui la poarta fabricii a scazut de la 1,51 lei la 1,48 lei/litru , in tara noastra pretul a crescut usor de la 1,32 lei la 1,34 lei / litru . Din pacate in luna aprilie preturile au scazut drastic .

Se pare ca autoritatile din tara noastra lucreaza intens la un sistem care sa sprijine financiar producatorii autohtoni de lapte de vaca .

Alte stiri actuale :

1. 860.000 de fermieri se zbat la limita subzistenţei
2. Tinerii fermieri vasluieni vor bani europeni
3. OTP Bank oferă un pachet de servicii special pentru fermieri
4. Bani pentru aproape 40.000 de fermieri bihoreni
5. Fermierii resping noile camere agricole
6. Micii fermieri pot plăti impozitul pe veniturile din agricultură la primăriile locale
7. Numărătoare inversă pe Calea laptelui! Vezi ce-i aşteaptă pe micii fermieri români

0 Shares
You May Also Like