Petreci mult timp acasa? Iata ce poti face pentru a-ti transforma locuinta intr-o oaza de relaxare

Petreci mult timp acasa? Iata ce poti face pentru a-ti transforma locuinta intr-o oaza de relaxare

0 Shares
0
0
0

Propria locuinta este spatiul in care ne petrecem cea mai mare parte a timpului, in special atunci cand lucram de acasa. De aceea, este foarte important sa respectam acest spatiu si sa avem cat mai multa grija de aspectul acestuia. Amenajarea corespunzatoare nu ne va ajuta doar sa fim mai relaxati si sa avem o stare de spirit mai buna, ci ne poate imbunatati si sanatatea fizica si psihica. Iata ce schimbari poti face sau ce lucruri poti adauga in locuinta ta pentru a te asigura ca fiecare minut este trait in confort, din toate punctele de vedere.

Ce schimbari poti sa faci pentru a avea o locuinta care invita la relaxare

Este dovedit faptul ca amenajarea locuintei are un impact puternic asupra noastra, in special din punct de vedere psihic. Luminile, culorile si organizarea lucrurilor in mod corespunzator pot crea o stare generala de confort, exact ceea ce ar trebui sa obtinem de la propriul spatiu. Astfel, poti incepe sa acorzi mai mult timp si atentie aspectului si amenajarii generale, pentru a te bucura de fiecare minut petrecut acasa. 

Plantele de interior

Natura este un element esential pentru fiecare persoana. Aceasta ne calmeaza si ne ajuta sa intram intr-o stare relaxanta, iar pentru spatiile inchise, plantele de interior sunt mai mult decat recomandate. Cele mai potrivite plante sunt cele de dimensiuni mici, usor de ingrijit, mai ales pentru cei care nu au mai ingrijit flori pana acum. Plantele radiante, precum Peperomia Obtusifolia, sunt ideale in acest context, deoarece purifica aerul si sunt relativ usor de ingrijit, avand si un aspect proaspat si sofisticat. Frunzele verzi adauga un plus de culoare si, cu siguranta, te vor face sa te gandesti la frumusetea si libertatatea care exista in natura. Plantele de interior sunt perfecte pentru purificarea aerului, cu atat mai mult in cazul persoanelor care locuiesc in orase cu un grad ridicat de poluare. Pe verdena.ro poti gasi o multitudine de plante de interior si informatii despre ingrijirea si caracteristicile acestora, detalii necesare pentru a te bucura pe termen lung de flori sanatoase si frumoase!

Culorile 

Cromatica aleasa pentru interior ne poate dicta dispozitia. De aceea, este foarte important sa alegi culori care te calmeaza si iti ofera o stare de bine, daca ai optiunea de a amenaja spatiul de la zero. Daca nu ai aceasta optiune si nu poti face schimbari majore in spatiul in care locuiesti, asigura-te ca vei echilibra paleta de culori cu obiecte textile sau de decor in nuante care crezi ca se potrivesc in imaginea de ansamblu. Cateva decoratiuni sunt de cele mai multe ori suficiente pentru a crea un spatiu armonios, iar acestea nu presupun nicio interventie serioasa asupra spatiului. 

Luminile

Lumina naturala este, de departe, cea mai sanatoasa pentru organism. Cu toate acestea, sunt circumstante in care lumina artificiala trebuie sa o inlocuiasca. Din fericire, pentru a nu crea un efect deranjant odata cu lasarea serii, poti opta pentru lumina artificiala calda. Aceasta reprezinta o optiune foarte buna daca iti doresti sa obtii un efect linistitor si o ambianta placuta in intreaga locuinta.

Deoarece spatiul personal este foarte important, in special atunci cand petreci foarte mult timp acasa, este important sa acorzi atentie si efort amenajarii corespunzatoare. Acest lucru te va ajuta sa te relaxezi mai mult, sa ai o stare de spirit mai buna si sa fii chiar mai sanatos, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. 

Sursa foto: unsplash.com.

0 Shares
You May Also Like