Panouri solare presurizate sau nepresurizate

0 Shares
0
0
0

Panouri solare presurizate sau nepresurizate
Daca alegi sa iti instalezi un sistem solar pentru incalzirea apei, vei avea 2 optiuni mari in momentul in care vei alege sa iti cumperi panouri solare pentru acest lucru, presurizat sau nepresurizat.

Desigur panourile sunt impartite si alte categorii, dar mai intai vom discuta despre acestea.

Care este diferenta dintre panourile nepresurizate si cele presurizate?[adsenseyu1]

Raspunsul vostru va fii desigur, unele au presiune, celelalte nu au, si intr-un fel foarte simplu aveti dreptate. O diferenta mai importanta dintre panourile solare presurizate si nepresurizate este legata de pret, cele nepresurizate avand un pret mai mic ca cele presurizate. Diferentele continua si in instalare si in modul in care functioneaza.

Panourile solare nepresurizate se monteaza de regula mai rapid decat cele presurizate, sunt si mai simple, dar timpul castigat aici trebuie reinvestit continuu, deoarece panourile nepresurizate trebuie incarcate aproape zilnic cu apa, in functie de consumul gospodariei.

Pe parte functionala, adica incalzit apa calda functioneaza in aceeasi masura, cantitatea de apa calda produsa este cam aceeasi in cazul unui consum normal. Daca gospodaria consuma cantitati mai mari de apa calda, atunci panourile nepresurizate vor produce mai putina apa calda datorita timpului de incarcare. Avantajul mare al panourilor presurizate este incarcarea automata a acestora, eficientizand procesul si economisind si timp.

[adsenseyu1]

Mai mult, panourile presurizate incalzesc apa mai repede decat cele nepresurizate, in aceleasi conditii deoarece panourile presurizate sunt vidate si au un element in plus, o tija de cupru care incalzeste mai repede apa. Panourile nepresurizate nu au aceasta tija iar transferul de apa calda se face mai greu. Cele doua tipuri de panouri reprezinta sisteme diferite, cu acelasi rezultat, apa calda.

Varianta cea mai practica si sa zicem si cea mai comoda este cea cu panourile presurizate, sistemul merge mai usor, nu trebuie sa incarci tu instalatia si apa se incalzeste mai rapid.

Desigur pretul este mai mare, dar merita investitia, mai ales daca cumperi instalatia pentru casa ta, daca ar fi o cabana sau o locatie care nu o folosesti atat de des atunci cele nepresurizate ar fi o alegere mai buna. Pentru detalii suplimentare vezi oferta de instalatii solare de la E-acumulatori.

0 Shares
You May Also Like