Nokia Lumia 520 vs Nokia Lumia 530 – display si memorie

0 Shares
0
0
0

Nokia Lumia 520 vs Nokia Lumia 530 – display si memorie
Chiar daca nu mai este pe primul loc in topul vanzarilor de telefoane mobile, Nokia ramane una dintre companiile care continua sa produca telefoane de calitate. In cele ce urmeaza vom incerca sa facem o comparatie intre Nokia Lumia 520 si Nokia Lumia 530, concentrandu-ne atentia in special asupra display-ului si a memoriei celor doua smartphone-uri.

Display

Cu un display de 4 inci, Nokia Lumia 520 are un ecran destul de mare pentru un telefon relativ mic. Rezolutia de 800 x 480 nu poate concura cu cea a smartphone-urilor emblematice, insa, ecranul este luminos, clar si usor de vizualizat. Acesta are o densitate a pixelilor de 235 ppi si o multime de caracteristici utile, cum ar fi interfata touch super sensibila.[adsenseyu1]

Acest lucru inseamna ca putem utiliza telefonul chiar si atunci cand folosim manusi, ceea ce este extrem de util in diminetile friguroase de iarna cand nu dorim sa le dam jos. Display-ul de pe Nokia Lumia 520 utilizeaza, de asemenea, un panou IPS, oferindu-ne avantajul unor unghiuri de vizualizare mai largi si culori care sunt mult mai bogate, cu un contrast mai bun.

In comparatie cu display-ul Nokia Lumia 520, display-ul de 4 inci de pe Nokia Lumia 530  nu trebuie privit ca un dezavantaj. Acesta pastreaza dimensiunea telefonului compacta, acest lucru fiind ceea ce majoritatea potentialilor clienti ar dori, deoarece nu toata lumea vrea un display de 5 inci care sa duca inevitabil la cresterea dimensiunii telefonului.

Cu toate acestea, Nokia ofera pentru acest display o rezolutie de 854 x 480, ceea ce reprezinta o usoara crestere. Astfel, display-ul Nokia Lumia 530 are o densitate a pixelilor de 246 ppi si o interfata multi-touch capacitiva, insa, din pacate, nu exista nicio mentiune ca ar fi dotat si cu un panou IPS. Aceasta poate fi o omisiune a celor de la Nokia, insa ecranul pare a fi destul de clar si luminos.

Memorie

[adsenseyu1]

O capacitate de stocare generoasa de 8 GB este ceea ce ofera Nokia Lumia 520, o multime de spatiu pentru stocarea tuturor aplicatiilor si continutului media de care utilizatorul are nevoie. In cazul in care credem ca acest spatiu nu este suficient, putem oricand sa adaugam un card de memorie. Este posibil sa utilizam carduri de memorie de pana la 64 GB cu Nokia Lumia 520. Acest lucru ne ofera mult mai mult spatiu pentru a putea stoca continut media precum fotografii sau filme. Exista, de asemenea, o optiune pentru a utiliza pana la 7 GB de spatiu pe cloud-ul oferit de Microsoft, lucru ce face foarte usoara mutare fisierelor intre dispozitive.

In mod surprinzator, cantitatea de stocare interna este mai mica, de doar 4 GB de spatiu. Acest lucru, pare a fi o problema, deoarece este considerabil mai putin spatiu pentru aplicatii si continut media. Insa atunci cand vom observa ca putem folosi carduri de memorie de pana la 128 GB, problema pare ca si rezolvata.

Pentru mai multe informatii cu privire la telefonul Nokia Lumia 520, dar si pentru informatii legate de diferitele accesorii din gama Nokia accesati .

0 Shares
You May Also Like