Monitorizare prețuri – o metodă de a-ți crește afacerea

0 Shares
0
0
0

Monitorizarea prețurilor este o metodă de analiză a costurilor. Astăzi, această acțiune a devenit foarte importantă pentru site-urile și platformele de comerț electronic. Prețul unui produs este primul element și unul dintre cele mai importante, pentru orice client când îți vizitează magazinul, indiferent că discutăm de un loc fizic sau comerț online.

Ce este monitorizarea prețurilor?

Acțiunea de monitorizare preturi este numită și inteligența prețurilor. Poate ai mai întâlnit și termenul de monitorizare competitivă a prețurilor pe diverse platforme. Și ca să fim direcți exact asta și este. Orice afacere are ca scop să evolueze, să crească, să își mărească profitul și să păstreze standarde cât mai ridicate. Evident că ești înconjurat de alții ca tine care au același scop și aici intervine strategia prin care tu devii mai bun decât cei din jurul tău. Și cum faci asta? Monitorizându-ți competitorii cu un soft de monitorizare a prețurilor cum este cel de la PriceVent. Folosind acest soft vei putea să iei o decizie în funcție de analiza prețurilor variabile interne și externe pentru a optimiza propria strategie de stabilire a prețurilor. Prin monitorizarea prețurilor, poți verifica și analiza prețurile concurenților până în prezent, în timp real.

Există 3 strategii de monitorizare a prețurilor.

  • Analiza înainte de a începe proiectul.

-Învățarea politicii despre produse și preț a companiei clientului. De asemenea, învățarea despre caracteristicile acestora, industrie și afaceri.

-Testarea și instruirea

-Configurarea-instalarea și pregătirea software-ului de monitorizare a prețurilor.

  • Munca pe teren

-Vizitarea punctelor de vânzare fizice

-Colectarea de date

  • Raportarea și planificarea

-Raportarea analitică online, în contul personal al companiei.

Monitorizarea prețurilor îți oferă un sistem util prin care poți verifica produsele, mărcile, categoriile, costurile, promoțiile, termenul de valabilitate. De asemenea, informații suplimentare de care ai nevoie.

Care sunt beneficiile și avantajele monitorizării prețurilor?

Monitorizarea prețurilor are multe avantaje pentru cei ce folosesc acest instrument.

  1. Poți evalua prețul și produsele, politicile celeilalte companii și ale adversarilor tăi.
  2. Este posibilă monitorizarea și verificarea promoțiilor, a ofertelor speciale.
  3. Poți verifica și controla punctele de vânzare ale bunurilor și echipamentelor. De asemenea, ți se pot furniza informații despre gestiunea și mișcarea mărfurilor în comerț.
  4. Poți verifica și analiza stocurile, disponibilitatea produselor existente la anumiți furnizori.

Cum te poate ajuta monitorizarea prețurilor să îți crești afacerea ?

Ca analiză internă: Având posibilitatea să verifici și să monitorizezi istoricul prețurilor tale poți vedea când și în ce condiții ai fost cel mai productiv, astfel realizând o strategie bună de piață  și chiar să îți crești profitul și numărul de cumpărători.

Analiza concurenței pe piață: după cum spuneam, este vital să îți monitorizezi și concurența, astfel cunoscând prețurile celorlalți poți să deduci mai multe informații despre aceștia și chiar să intuiești strategiile lor de marketing. Pe baza colectării de informații și date precum prețul și raportul produselor, grupurile țintă, stocuri etc., îți vei putea face o idee despre poziția ta pe piață.

Pe scurt, putem spune că un instrument de monitorizare a prețurilor este o necesitate în acest moment.

Iată câteva momente cheie când un soft de monitorizare a prețurilor poate face diferența:

  • planificarea extinderii lanțului de magazine,
  • deschiderea noilor puncte de vânzare,
  • dezvoltarea importurilor, crearea unei strategii de vânzare a mărfurilor atunci când sunt introduse noi produse pe piață,
  • lansarea campaniilor publicitare,
  • extinderea gamei de produse.

În concluzie, un lucru este cert, un soft de monitorizare a prețurilor precum cel de la PriceVent, te poate ajuta să îți crești afacerea, să impui niște reguli pe piață  și te ajută să fii cel de la care pleacă schimbarea, în loc de cel care se adaptează la condițiile impuse de ceilalți competitori.

„Daca aștepți momentul potrivit, te întrec alții care nu-l așteaptă.” – Woody Allen

0 Shares
You May Also Like