Modalitati in care ajuta echipa activitatile de team building

0 Shares
0
0
0

Activitatile de tip building sunt necesare in orice echipa care se vrea eficienta si bine inchegata. In general, activitatile de acest tip se desfasoara in spatii deschise, in natura, unde sa fie aer curat si un mediu cat mai destins, de aceea se mai numesc si activitati de outdoor team building.

Intr-o firma exista angajati cu personalitati diferite si de aceea apar diverse tensiuni sau neintelegeri, ba chiar probleme de comunicare intre ei. Team building-ul poate sa rezolve aceasta problema.

Imbunatatirea muncii de echipa

Evenimentele de team building sunt astfel concepute incat angajatii firmelor care participa sa inteleaga mai profund ce inseamna munca in echipa si ce imbunatatiri sunt necesare din partea fiecaruia pentru ca echipa sa lucreze mai eficient. Angajatii vor intelege mai bine care le sunt slabiciunile si punctele forte.

Cresterea increderii in ceilalti membri ai echipei

Increderea nu e ceva ce se construieste usor la birou, insa intr-un mediu mai relaxat, lucrurile stau putin diferit. Pentru fiecare sarcina pe care o avem de finalizat la serviciu, increderea in cei cu care lucram e foarte importanta, iar munca in echipa intr-un cadru natural si relaxat contribuie la cresterea increderii intre angajati.

Mentinerea angajatilor motivati

Una dintre marile probleme la orice loc de munca este rutina care, oricat de motivati suntem, tot se instaleaza la un moment dat. Avem nevoie de noi motivatii ca sa lucram din ce in ce mai eficient si sa crestem alaturi de colegi in firma.

Imbunatatirea sentimentului de responsabilitate

Fiecare dintre membrii al unei echipe va avea un rol in team building, la fel ca si in cadrul firmei, doar ca tematica si cadrul vor fi diferite, iar asta ii va ajuta pe membrii echipei sa invete sa fie mai responsabili.

Satisfactia data de rezolvarea unor probleme

In probele la care sunt supusi membrii echipelor, sunt simulate diverse probleme ce trebuie rezolvate, insa presiunea nu este atat de mare ca si in cadrul firmei, iar problemele ce trebuie rezolvate sunt cu totul altele, cu o tematica mai comuna si activitatea desfasurandu-se intr-un mediu placut, total diferit de cel de la serviciu.

0 Shares
You May Also Like