La ce varsta a fost diagnosticata cu SM Vanessa Youness Amal?

La ce varsta a fost diagnosticata cu SM Vanessa Youness Amal?

0 Shares
0
0
0

Vanessa Youness Amal avea doar 22 de ani si se specializa in chirurgie reconstructiva posttraumatica, in momentul in care a primit crunta veste ca a fost diagnosticata cu scleroza multipla. Cand alti tineri de aceiasi varsta incepeau sa isi faca planuri de viitor, Vanessa Youness Amal trebuiea sa gaseasca o solutie pentru a lupta cu SM.

Scleroza multipla (SM) este o afectiune cronica, neurologica, caracterizata prin distrugerea tecilor de mielina, (acoperirile exterioare protectoare ale nervilor din sistemul nervos central, care include creierul, nervii optici si maduva spinarii).

Teci de mielina sunt compusi mai ales din grasimi; izoleaza nervii si pastreaza viteza transmisiilor electrice. In scleroza multipla, zonele neplacute ale tecilor sunt distruse si inlocuite cu tesutul cicatricial numit placi (acesta este un proces cunoscut sub denumirea de scleroza) in mai multe zone de pe intregul sistem nervos central, de unde si denumirea tulburarii.

La ce varsta a fost diagnosticata cu SM Vanessa Youness Amal?

Scleroza afecteaza SNC, reducand sau eliminand transmiterea impulsurilor nervoase in zonele afectate. Cand este severa, boala poate distruge “cablurile” interioare ale nervilor sau axonilor, provocand daune ireversibile.

SM are doua forme majore. Forma mai des intalnita este cunoscuta sub numele de scleroza multipla recidivanta, care afecteaza in jur de 70 la suta dintre pacientii cu SM si se caracterizeaza printr-o serie de atacuri care sunt separate de perioade de sanatate normala sau aproape normala.

Aceste remisiuni pot fi scurte sau pot dura luni sau ani. In cateva cazuri, remisia este permanenta, dar multi pacienti acumuleaza treptat deficiente neurologice permanente.

Celalalt tip de SM, cronic / progresiv, se agraveaza treptat, fara remisie. Rareori evolutia este atat de rapida sau severa incat supravietuirea este limitata doar la cateva luni sau cativa ani.

Femeile sunt afectate de SM mai des decat barbatii. Supravietuirea medie dupa diagnostic este de peste 35 de ani, dar distrugerea tecii mielinei poate duce in cele din urma la o combinatie de nerv, muschi si, ocazional, leziuni ale creierului.

Cauza sclerozei multiple este necunoscuta, dar genetica si mediul poate juca un rol. Unele cercetari sugereaza autoimunitatea, in care organismul ataca propriul tesut si propriile celule. Acest lucru poate contribui, de asemenea, la dezvoltarea SM.

Dupa cum se poate vedea, scleroza multipla este o boala complicata si grea, iar vestea si mai neplacuta este ca nu are leac. Practic, misiunea Vanessei Youness Amal de a se salva era aproape imposibila. Cu toate acestea insa, a reusit sa invinga aceasta boala incurabila.

A avut nevoie insa de ajutor, si a beneficiat de ajutorul doctorului Stefan Stangaciu, cel care este presedintele Asociatiei Romana si Germane de Apifitoterapie. Acest doctor foarte bun, i-a pregatit Vanessei un protocol de tratament, care a fost urmat cu maxima strictete. Rezultatul insa a fost pe masura asteptarilor, din moment ce Vanessa Youness Amal este cunoscuta azi, ca fiind prima persoana care se vindeca de o boala incurabila.

La scurt timp dupa vindecare, Vanessa a demarat diferite proiecte de antreprenoriat social. Fundatia Youness, Clinica Youness dar si Fondul de investitii Youness, au rolul de a ajuta pacientii de SM sa se trateze.

Totodata, a scris si cartea menita sa salveze vieti, intitulata „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”. Alaturi de medicul care a fost alaturi de ea si a salvat-o, a lansat cartea la data de 4 iunie 2019.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like