Instructiuni de utilizare pentru taietoarele de beton

0 Shares
0
0
0

Instructiuni de utilizare pentru taietoarele de beton
Daca vreti sa folositi taietoare de beton trebuie sa urmati si instructiunile de utilizare. Daca aveti experienta in domeniu suntem convinsi ca le stiti deja si ca stiti cm se foloseste o astfel de masina in conditii de siguranta.

Masina pentru taiat betonul este facuta in mare parte din metal. Acest echipament poate taia orice facand taieturi precise si fara vibratii. Masinile sunt perfect echilibrate pentru a putea realiza taieturi netede.

Principalele componente ale unei astfel de masini sunt: rezervorul cu apa care are rolul de a raci panza, sistemul de racire direct pe panza pentru taiat betonul, sistemul pentru tensionare curelelor de antrenare, flansele si piulitele pentru panzele care taie betonul si care se insurubeaza in sensul invers acelor de ceas, dispozitivul pentru coborare si pentru ridicare a panzelor care permite si reglare a ueni adancimi pentru taiere si o inlocuire usoara a penzelor, si nu in ultimul rand un sistem de inaintare care are un mecanism de tipul melc si roata melcata ce se actioneaza de catre operator cu ajutorul unei manivele.

Inainte de a porni motorul va recomandam sa fiti siguri ca panza se afla ridicata la un nivel bun pentru a nu atinge asfaltul ori suprafaa din beton. Veti incepe toate procedurile prin care se va porni motorul.

Dupa ce a fost pornit motorul se deschide robinetul de apa si va trebui sa va asigurati ca apa ajunge pana la panza pe amadoua partile sale si ca furtunul de conducere a apei este foarte curat. In momentul acesta veti putea cobori panzausor si uniform pana cand atingeti adancimea dorita.

Tineti dispozitivul pentru urmarire a taieturii in zona din fata utilajului si in pozitie corecta. Din momentul acesta incepeti sa impingeti echipamentele gradat pe suprafata pe care trebuie sa o taiati si cat mai uniform.

Modul in care inainteaza masina se va face rotind manivela. Atunci cand ati terminat munca ridicati panza cu ajutorul sistemului pentru coborare si ridicare al panzei si incepeti procedurile de oprire a motorului.

Montarea sau demontarea panzei se va face urmand pasii pe care ii prezentam in continuare. Se va ridica protectia pentru panza. Se desurubeaza piulita care are rolul de a fixa panza, se scoate flansa panzei, se asigura faptul ca flansa sau piulita sunt cat mai curate, se monteaza panza in pozitie corecta pentru taiere indicata si de sagetile marcate pe capacele de protectie ale panzei.

Se pune flansa si se va strange piulita utilizand chei si tinand bine panza. Este recomandat sa va asigurati ca panza este centrata corect intre flanse. Montati capacul de protectie la loc.

Pentru a intretine masina se recomanda sa verificati in permanennta nivelul de apa. Se va verifica o data pe zi si cureaua de transmisie. In cazul in care  se degradeaza o singura curea inlocuiti setul cu totul si toate curelele de antrenare.

O data la 100 de ore este necesar sa dati cu vaselina porii de pe roti si axul de la panza pentru a evita deteriorarea lor. De asemenea va trebui sa fiti siguri ca furtunele pentru apa sunt curate.

0 Shares
You May Also Like