Informatii generale despre anumite afectiuni

Informatii generale despre anumite afectiuni

0 Shares
0
0
0

Dat fiind faptul ca auzim din ce in ce mai des ca anumite persoane dragi noua se confrunta cu diferite probleme de sanatate, unii dintre acestia avand probleme cu inima, in urmatoarele randuri ale acestui articol vom discuta despre probleme de sanatate, si vom afla ce inseamna diferite afectiuni. Daca doriti sa aflati mai multe infirmatii despre acestea, va invitam sa parcurgeti acest articol pana la final alaturi de noi.

Ce este hipercolesterolemia familiala?

Hipercolesterolemia familiala (sau FH) este o afectiune genetica care determina niveluri ridicate de colesterol incepand de la nastere. FH se intampla atunci cand organismul nu reuseste sa indeparteze colesterolul lipoproteic cu densitate mica (“rau”) din sange. Cand organismul nu poate elimina colesterolul rau, acesta se acumuleaza in artere si poate provoca boli de inima mai devreme decat in ​​mod normal.
Informatii generale despre anumite afectiuni

Aceasta afectiune nediagnosticata si netratata, prezinta un risc semnificativ crescut pentru boli de inima, infarct miocardic, accident vascular cerebral si alte complicatii grave, iar toate aceste informatii va vor putea fi aduse la cunostinta de catre medicii specialisti de la Cardio Clinic.

Cum este tratata cardiomiopatia?

Tratamentul depinde de tipul major de cardiomiopatie pe care o are un pacient. Cu toate acestea, obiectivele tratamentului sunt, de obicei, de a minimiza simptomele, de a reduce riscul complicatiilor si de a preveni inrautatirea afectiunii. Optiunile de tratament pot include medicamente, interventii chirurgicale si / sau dispozitive medicale.

Ce este cardiomiopatia?

Cardiomiopatia se refera la boli ale muschiului cardiac, care determina inima sa devina mai slaba si poate duce la complicatii grave, cum ar fi insuficienta cardiaca, ritm cardiac anormal sau probleme cu supapa inimii.

Cardiomiopatia poate varia in functie de severitate, deoarece unii pacienti nu pot avea simptome, in timp ce altii au simptome debilitante care necesita tratament imediat. Cu toate acestea, cardiomiopatia adesea se inrautateste de-a lungul timpului, slabind inima si ingreunand inima sa pompeze sange suficient pentru restul corpului.

Ce este cardiomiopatia peripartumului?

Cardiomiopatia cardiaca este o tulburare rara in care inima unei femei gravide devine slabita si marita. Aceasta afectiune se dezvolta de obicei in ultima luna de sarcina sau in primele cinci luni de la nasterea bebelusului.

Cum pot preveni un al doilea atac de cord?

Pacientii cu antecedente de atac de cord au crescut semnificativ riscul unui al doilea eveniment cardiac. Participarea la un program de reabilitare cardiaca poate ajuta pacientii sa-si recastige puterea dupa un atac de cord si sa ii invete pe indivizi cum sa previna un al doilea atac de cord, cum ar fi renuntarea la fumat, scaderea tensiunii arteriale, ramanerea activa, mancarea sanatoasa si aderarea la terapiile recomandate de medic.

Este sigur sa faci sex dupa un atac de cord?

Desi multi oameni se tem sa reia activitatea sexuala dupa un atac de cord, riscul de a avea un atac de cord in timpul sexului este scazut pentru majoritatea pacientilor. Totusi, este important sa discutati despre reluarea activitatii fizice si a sexului dupa un atac de cord pentru a reduce riscul unui al doilea eveniment

0 Shares
You May Also Like