Importanta utilizarii de material saditor de afin certificat

0 Shares
0
0
0

Importanta utilizarii de material saditor de afin certificat
Indiferent de ce soiuri de afin vrei sa plantezi, alegerea puietilor sau butasilor este un pas foarte important. Daca vrei sa initiezi o afacere bazata pe afinul de cultura, trebuie sa folosesti doar material saditor de afin certificat.

Expertii spun ca succesul afacerii in sine depinde in primul rand de ce material saditor alegi, pentru ca acesta trebuie sa fie de calitate. In cazul culturilor de afini, vorbim de butasi sau puieti cu sistem radicular bine dezvoltat.

La cultivarea afinelor, trebuie intai sa alegi soiul care se potriveste cel mai bine cu tipul de sol al terenului in care se face plantarea. Ideal, pentru o afacere in domeniu, este sa cultivi cel putin cateva soiuri diferite de afin. De exemplu, se pot cultiva patru soiuri diferite pe o singura plantatie. Acest lucru va facilita polenizarea.[adsenseyu1]

Este de asemenea recomandat ca arbustii sa fie dezvoltati suficient si sa aiba deja radacini bine crescute. Puietii de afin se cumpara de la o pepiniera care este autorizata sa vanda material saditor de afin certificat.

Prin cumpararea de astfel de material, vei putea cultiva in mod legal si vei avea si oportunitatea de a primi subventii de la stat sau de a accesa fonduri nerambursabile. Persoanele care infiinteaza plantatii de afin vor obtine acest certificat dupa infiintare, dar trebuie sa ceara autorizatie pentru comercializarea materialului saditor.

Acest material este disponibil de obicei in urmatoarele variante: butasi, altoi sau in vitro. Cel mai bine este sa se foloseasca arbusti de aproximativ doi ani pentru plantare.

Afinul creste mai greu in prima faza,de aceea este bine sa achizitionezi puieti gata crescuti de la o pepiniera. Puietii din pepiniere sunt crescuti in cele mai bune conditii si sunt pregatiti pentru plantare in momentul achizitionarii .

[adsenseyu1]

Cultivarea afinelor este o solutie alternativa la practicarea agriculturii clasice. Intotdeauna cand vrei sa achizitionezi material saditor pentru o cultura de afin, asigura-te ca furnizorul este autorizat sa vanda asa ceva.

Astfel, vei fi sigur ca produsul cumparat este si certificat. Gasesti material saditor certificat la Pepiniera Olunden, produs prin metoda de inmultire in vitro. Acesta este foarte productiv, fiind adus din Statele Unite si mai mult ca sigur ii vei ramane fidel.

S.C. Renard Olunden S.R.L.

FINTEUSU MARE NR.59/A SOMCUTA MARE, ROMANIA 437341

Phone: 0740.393.238

0 Shares
You May Also Like