Iluminarea pomului de Craciun - origine si semnificatie

Iluminarea pomului de Craciun – origine si semnificatie

0 Shares
0
0
0

Luminile de pe brad au fost doar o parte a decoratiunilor de brad din secolele XVI sau XVII. Lumanarile periculoase inflamabile au fost inlocuite de prima iluminare electrica a pomului de Craciun cu becuri colorate in Advent 1880. Intre timp, au aparut luminite de Craciun cu economie de energie, luminile cu LED, ce decoreaza bradul modern asa cum este nevoie.

Obiceiul de Craciun de a aprinde lumanari a fost initial menit sa-i faca pe crestini recunoscuti intre ei. In timpul Adventului, ei au pus o lumina in fereastra ca o invitatie pentru persoanele cu ganduri similare. Potrivit legendei, Martin Luther a stabilit ideea bradului puternic luminat in timpul unei plimbari inainte de Craciun, in padure . Dar predominant, crestinii protestanti, au facut din aceasta ceremonie un nou obicei de Craciun. Catolicii au atarnat mult timp decoratiuni ce nu lumineaza, pe brad.

Clasicul iluminat al pomului de Craciun, cu lumanari de ceara, era periculos. Pomul de Craciun care se usuca treptat a luat foc adesea, daramand casa, curtea, oamenii si strazile intregi. Acest lucru s-a schimbat odata cu inventia becului de Edison. El si-a aprins propriul pom de Craciun in 1880 pentru prima data cu un iluminat electric si, prin urmare, acea varianta a fost sigura. La acea vreme, electricitatea era inca scumpa pentru a fi furnizata de un generator de energie electrica in subsolul inventatorului.

In acelasi timp cu inventia becului, au fost create forme de pere extrem de creative si pacatoase. La inceput, numai cei mai bogati din America si mai tarziu din alte tari isi permiteau lumanari figurative de brad. In plus, alimentarea cu energie electrica nu era in niciun caz atat de raspandita incat oamenii puteau folosi electricitatea. Abia odata cu industrializarea in crestere, lumanarile simple ale pomului de Craciun, au devenit potrivite pentru iluminarea zilnica a pomului de Craciun.

Odata cu cresterea ofertei de decoratiuni de Craciun, o forma de para opulenta este mai putin importanta pentru iluminat. In zilele de azi, insa, este importanta economisirea energiei electrice, deoarece bradul este din Ajun pana in 6 ianuarie. De Anul Nou este de obicei iluminat timp de cateva ore in fiecare zi. Odata cu inventia sursei de lumina LED, aceasta afirmatie este indeplinita.

Un lant usor pentru pomul de Craciun este o optiune frumoasa si sigura pentru iluminatul modern al pomului de Craciun. Se trece fie intre ramurile pomului de Craciun inainte de decorare, fie se infasoara in jurul exteriorului ramurilor dupa decorare. In ceea ce priveste culoarea, comerciantii cu amanuntul ofera totul, de la lumini al pomului de Craciun alb cu lumini LED, la panglici colorate pana la tehnologia de schimbare a culorilor, totul in termeni de sclipici si stralucire pentru fiecare gust.

Pentru bucuria fostei traditii a lumanarilor de ceara pe pomul de Craciun , multi oameni continua sa prefere lumanari electrice, ce sunt cel putin optic similare cu modelul istoric. O functionalitate populara a acestor lumanari simulate este o licarire de lumina. Acest aspect pare deosebit de autentic si este mult mai sigur decat arderea lumanarilor reale.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like