Idei practice pentru mobilizarea muncii la birou

Idei practice pentru mobilizarea muncii la birou

0 Shares
0
0
0

Cum facem sa fim productivi la locul de munca? Deci ce facem, in cazul in care nu reusim sa facem asta? Intreruperi, distrageri, utilizarea necorespunzatoare a timpului de lucru, intalniri neproductive, obiceiuri digitale proaste, pierdere de timp online… Lista creste si creste si putem pierde timp pretios petrecut la locul de munca, fara sa putem fi productivi.

Problema este ca am fost condusi sa credem ca toata vina apartine biroului nostru sau colegilor nostri. Putem face putin sau nimic pentru a ne imbunatati performanta. Ei bine, nu, exista o multime de gesturi, trucuri si tehnici pe care le puteti pune in aplicare pentru a va imbunatati munca la birou (cele mai multe sunt valabile pentru orice ocazie).

Cauti instrumente de scris pentru biroul tau? Iata aici set 23 text markere STABILO BOSS . Cu aceste instrumente vei reusi cu siguranta sa scrii mult timp.

#1 Nu cititi e-mailul prima data

Intarzie acel gest 45 de minute si rezervati acel moment privilegiat pentru a va concentra, a face si a termina una dintre cele doua sau trei sarcini mari ale zilei. O sarcina cheie.

#2 Pune un Inbox fizic pe masa

Este un loc in care veti pune toate documentele inevitabile (rapoarte, facturi…) pe care le primiti sau va lasati pe tot parcursul zilei. In loc sa va aglomerati masa, pune totul in acea cutie sau tava de depozitare. La sfarsitul zilei “procesati” si decideti ce sa faceti cu toate aceste documente.

#3 Instrumente de captare intotdeauna la indemana

In orice moment va aparea o idee, o sarcina, o misiune, un contact sau ceva ce trebuie sa notati. Daca nu utilizati un instrument digital pentru a captura toate acestea (tip Evernote), aveti intotdeauna un notepad la indemana unde puteti scrie rapid orice. Intotdeauna la indemana, dar in acelasi timp mai ascuns.

#4 Sarcini manuale

Alocati momentele de productivitate scazuta sau oboseala mai mare pentru sarcini manuale, mecanice si monotone. Procesati documente, sortati hartii, organizati foldere si fisiere pe computer, verificati cifrele… A face toate acestea in orele de productivitate de varf este o greseala.

#5 Aloca momente pentru activitatea online

Daca in ziua ta ai momente fixe si imobile pentru activitatea ta online (bloguri, retele sociale…) este mult mai dificil ca acestea sa nu fie o distragere a atentiei.. Alegeti care “fereastra” a zilei este cea mai buna in functie de volumul de munca, puterea si performanta dvs. De exemplu: “ultima jumatate de ora a diminetii ma voi dedica tuturor acestor lucruri.”

Consultati-va la propria experienta

Cand simtim ca nu realizam nimic, este foarte tentant sa ne gandim la momentele trecute in care ni s-a intamplat acelasi lucru si, prin urmare, am incetat sa mai indeplinim un termen limita, un proiect a mers prost, am pierdut un client etc.

Pe de alta parte, daca reusim sa ne amintim succesele anterioare, este mult mai usor sa ne recuperam concentrarea si motivatia si sa depasim descurajarea. Propria noastra experienta este cu siguranta unul dintre antidoturile la scaderea productivitatii noastre.

0 Shares
You May Also Like