Greselile incepatorului in achizitiile imobiliare

0 Shares
0
0
0

Te pregatesti sa-ti cumperi primul apartament si totul este interesant, obositor si un pic infricosator. In cele din urma, scopul tau este sa te alegi cu o casa care-ti place la un pret pe care ti-l permiti. Suna destul de simplu, nu? Din pacate, multi oameni fac greseli care ii impiedica sa realizeze acest vis simplu.

Verifica aceste sfaturi pentru a obtine maximum din vile de vanzare iasi si apartamente si a evita sa faci cele mai costisitoare greseli, care ar putea pune semne de intrebare asupra actului de proprietate semnat.

Nu stii ce iti permiti

Dupa cum am invatat cu totii din mizeria creditelor ipotecare, ceea ce spune banca ca va puteti permite si ceea ce stiti ca va puteti permite sau va este confortabil, nu este neaparat acelasi lucru. Daca nu aveti deja un buget, faceti o lista cu toate cheltuielile lunare, inclusiv costurile pentru vehicule, platile unor studii sau imprumuturi, plata unui card de credit, alimente, asigurari de sanatate, economiile de pensii si asa mai departe.

Nu uita cheltuielile majore care au loc o data pe an, la fel ca orice prime de asigurare pe care le platiti periodic si vacantele. Scadeti din acest total salariul cu care veniti acasa si veti sti cat de mult puteti cheltui pe noul apartament in fiecare luna.

Daca ajungeti sa vedeti case care se afla in afara intervalului de pret, veti termina poftind la ceva ce nu va puteti permite si care va poate pune in pozitia periculoasa de a incerca sa va intindeti dincolo de mijloacele financiare sau sa devii nemultumit cu ceea ce de fapt iti poti permite.

S-ar putea chiar sa realizati ca nu va puteti permite tipul sau dimensiunea de apartament pe care le doriti si de care aveti nevoie pentru a lucra la reducerea cheltuielilor lunare si cauta metode de crestere a venitului inainte de a incepe iar cautarea.

Nu sariti peste calculul ipotecii pentru care va calificati

Ceea ce crezi ca-ti poti permite si ceea ce banca este dispusa sa imprumute este posibil sa nu se potriveasca, mai ales daca aveti alte credite sau un venit instabil, astfel incat asigurati-va ca puteti obtine pre-aprobarea pentru un imprumut inainte de a plasa o oferta. Daca nu faci asta, vei pierde atat timpul vanzatorului, al agentului imobiliar, cat si al tau, semnand un contract pentru care banca nu iti va imprumuta suficienti bani.

Luati in considerare cheltuielile suplimentare

Dupa ce ai devenit proprietarul apartamentului visat, vei avea cheltuieli suplimentare care iti vor rotunji considerabil platile lunare. Spre deosebire de cand erai un chirias, vei fi responsabil de plata impozitelor pe proprietate, asigurarea impotriva dezastrelor si eventualele reparatii, care vor include ocazional obiecte scumpe.

In cazul in care veti deveni proprietarul unui apartament, va trebui sa platiti si costurile de intretinere ale blocului, indiferent de reparatiile care trebuie facute, deoarece veti face parte dintr-o asociatie de proprietari, care colecteaza lunar bani de la proprietarii fiecarei unitati din cladire.

0 Shares
You May Also Like