Google vrea sa lanseze propriul smartphone, pentru a surclasa iPhone de la Apple

0 Shares
0
0
0

Google vrea sa lanseze propriul smartphone, pentru a surclasa iPhone de la Apple
Cei de la Google ar putea lansa foarte curand, propriul telefon pe baza de Android, dupa cum sugereaza cele mai noi rapoarte. Vrei sa-ti repari telefonul la un service gsm Bucuresti? Intra pe Service-Gsm.ro!

Gigantul din Mountain View, pare a fi in discutii avansate cu anumiti operatori de telefonie mobila, despre un posibil nou smartphone Google, ce va vedea lumina zilei, cel mai probabil la sfarsitul acestui an.

Miscarea de a lansa propriul smartphone pe baza de Android, este o strategie indrazneata a celor de la Google, strategie care se vrea a fi una de contra-balansare a dominatiei sau daca vreti a monopolului celor de la Apple, in segmentul device-urilor high-end.[adsenseyu1]

Aceasta miscare, va extinde in acelasi timp serviciile companiei, intrand pe piata hardware. Noul device, ar trebui sa se lanseze pana la sfarsitul acestui an (potrivit unor surse sigure de la Google), permitand Google sa-si extinda controlul asupra capabilitatilor de design, manufacturing si partea de software.

In plus, potrivit unor zvonuri care circula in zona fanilor Google, gigantul din Mountain View este deranjat de perceptia generala la nivel global, cum ca Apple iPhone, ar fi de fapt singurul device cu adevarat “premium” si vrea sa schimbe acest lucru, cat mai curand posibil.

Exista deja anumite semnale in acest sens, cel mai important fiind declaratia lui Matias Duarte, vice-presedinte al Google pe partea de design, care a criticat de cateva ori sistemul de operare iOS, numindu-l “greoi si lent”. De aceea, cei de la Google se gandesc foarte serios acum, sa inceapa conceperea si productia propriilor smartphone-uri de gama high end, modele care sa poata concura cu succes, Apple iPhone.

Ceo-ul Google Sunder Pichai, a tinut totusi sa infirme planurile Google de a produce acum propriul smartphone, mentionand ca Google va continua sa colaboreze cu partenerii sai (in gama Nexus), cu posibilitati de customizare mult mai mari.

Asta pentru faptul ca posibila productie a propriului smartphone, ar face programul Nexus cel mai probabil irelevant, pentru OEM-uri. Nu exista nici o urma de indoiala ca “fara foc nu iese fum”, astfel ca Google isi va produce propriile smartphone-uri daca nu la sfarsitul acestui an, cel mult la inceputul sau pana la jumatatea anului viitor.

[adsenseyu1]

Cei de la Google au inceput deja sa “cocheteze” cu producerea device-urilor, o data cu aparitia tabletei Pixel C, aceasta fiind produsa de catre gigantul din Mountain View si lansata o data cu aparitia Nexus 6P si Nexus 5X, anul trecut.

De asemenea, exista informatii ca Google are discutii avansate cu producatorii de chipset-uri, pentru producerea propriilor procesoare si componente, ce vor fi incluse probabil pe smartphone-urile companiei.

Ceea ce putem observa, este ca piata se extinde. Intrarea acestui mare gigant software pe piata de hardware nu poate decat sa ne bucure, mai ales ca in momentul de fata Apple chiar detine un fel de monopol pe piata high-end, avand preturi foarte mari.

Google vrea sa contracareze acest monopol, cu propriile device-uri, ce vor avea o calitate cel putin la fel de buna, la un pret mai mic.

0 Shares
You May Also Like