Ghid petru cumpararea unui televizor

0 Shares
0
0
0

Ghid petru cumpararea unui televizor
Alegerea unui televizor nu este o activitate usoara in special cand incercam sa urmam un trend si vedem ca oamenii prefera sa isi aleaga televizoare direct de pe internet.  Inainte de a va decide asupra unui televizor, a unui gadget pe care il veti privi de fiecare data cand vreti sa va uitati la TV este recomandat sa fiti cat mai bine informati inainte de a incepe cautarea prin magazine.

Puteti gasi pe internet review-uri, pareri si daca modelul spre care v-ati orientat a avut probleme sau functioneaza perfect.

Atunci cand cautam un televizor cel mai bine este sa ne orientam si in functie de diagonala pentru ca acesta sa se potriveasca in incaperea in care urmeaza sa fie pus.

[adsenseyu1]

Diagonala unui televizor se determina masurand distanta intre televizor si ochii celul care va privi la el. Se poate calcula aceasta distanta pentru fiecare camera separat. Nu are importanta cat este de mare camera, o treime din distanta pe care o veti masura trebuie sa fie diagonala televizorului, daca avem 3 metri de la locul in care se afla televizorul si pana la canapeaua pe care vom sta atunci un TV-ul pe care il alegem trebuie sa aiba un ecran cu o diagonala intre 102 si 108 cm.

In ceea ce priveste rezolutia, cu cat este o rezolutie mai mare cu atat este mai bine. Din nefericire lucrurile sunt putin mai complicate. La monitoare este recomandat sa cumparati acel dispozitiv care are rezolutia cea mai buna deoarece veti sta foarte aproape de el, in schimb la televizor trebuie sa se tina cont de standarde.

In Romania inca nu au aparut posturi care sa emita 4k si nu se intrevede foarte curand o astfel de schimbare. Prin urmare daca veti cumpara un televizor 4k este posibil sa vedeti pozele putin mai bine in rest un astfel de televizor nu va va avantaja.

Este recomandat sa alegeti intre Plasma, OLED sau LCD. Chiar daca plasmele consuma mai mult decat un LCD calitatea pentru culori si profunzimea acestora merita investitia si in plus, pentru ca nu mai sunt atat de cautate plasmele nu au preturi foarte mari.  O alegere buna sunt si ecranele LCD dar trebuie sa acordati atentie marketingului, pentru ca reclamele in ceea ce priveste televizoarele LCD uneori tind sa exagereze.

[adsenseyu1]

Aveti grija sa nu confundati LCD  sau LED cu OLED. LCD-ul este un model similar cu cel LED si singura diferenta dintre ele este modul de iluminare a cristalelor lichide si diferitele tipuri de lumini. De asemenea, diferenta sta si in modul in care aceste lumini influenteaza calitatea pe care o are o imagine.

Ecranele OLED sunt altceva decat LED si pot fi comparate in general cu plasmele pentru ca la amandoua pixelii au o lumina proprie si tocmai datorita acestei lumini proprii si plasmele si televizoarele OLED redau culorile foarte bine si pot avea contraste foarte bune.

Televizoarele smart sunt acele televizoare care au si un player incorporat si care pot sa fie conectate la internet pentru a face diverse update-uri sau pentru a descarca informatii.

0 Shares
You May Also Like