Folosirea tigarii electronice pentru a renunta la fumat

Folosirea tigarii electronice pentru a renunta la fumat

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani, tigarile electronice au devenit o solutie foarte populara pentru romanii care au dorit sa renunte la fumat. Dovezile referitoare la eficienta acestor produse sunt inca cercetate, chiar daca multi oameni au recunoscut ca acestea le-au oferit un mare ajutor pentru renuntarea la tigarile din tutun.

Tigara electronica este un dispozitiv care iti permite sa inhalezi nicotina fara a te supune, insa, riscului de a inhala si substantele nocive ce se gasesc in gudronul care exista in tigarile traditionale.

Folosirea tigarii electronice pentru a renunta la fumatAcest aparat electronic functioneaza prin incalzirea unei solutii lichide creand vapori, solutie in care se gaseste de obicei nicotina. Aceasta solutie se numeste lichid tigari electronice, este incolora si poate avea diferite arome. Deoarece nu exista nicio ardere, nu exista fum.

Poate ajuta tigara electronica la renuntarea la fumat?

Cercetarile arata ca tigara electronica poate sa ii ajute pe fumatori sa renunte la acest obicei nociv.

Daca doresti sa utilizezi o tigara electronica pentru a renunta la tutun, cu siguranta vei reusi! Se pare ca doua treimi din cei care au schimbat tigarile traditionale cu cele electronice au reusit, in timp, sa renunte de tot la acest obicei sau macar sa il practice mai rar.

Sunt tigarile electronice sigure pentru sanatate?

Tigarile electronice nu produc gudron si monoxid de carbon – doua dintre principalele toxine din fumul obisnuit de tigara (din tutun). S-a descoperit ca vaporii proveniti de la tigara electronica au in componenta substante chimice potential daunatoare, substante care se gasesc si in fumul de tigara, dar la niveluri mai scazute.

Tigarile electronice sunt inca destul de noi si nu exista inca o imagine completa a sigurantei lor. Va trebui sa mai asteptam cativa ani pentru a trage niste concluzii sigure. Cu toate acestea, conform dovezilor actuale, tigarile electronice prezinta totusi putin din riscul pe care il au tigarile din tutun.

Noile reguli pentru tigarile electronice si recipientele lor de reumplere au intrat recent in vigoare in Romania. Aceste reguli asigura faptul ca exista standarde minime pentru siguranta si calitatea tuturor tigarilor electronice si pentru lichidele lor.

Daca vrei si tu sa renunti la fumat, insa nu ai reusit pana acum, poate ar trebui sa incerci aceasta varianta. Experienta fumatului este asemanatoare, nicotina o vei primi, iar substantele nocive din gudron vor lipsi cu desavarsire.

0 Shares
You May Also Like