Exemple de produse naturale care ajuta la slabit

Exemple de produse naturale care ajuta la slabit

0 Shares
0
0
0

Exista diferite tipuri de suplimente alimentare. Suplimentele pe baza de plante sau naturale pentru pierderea in greutate sunt cele care provin din surse de plante si pretinde ca va ajuta sa pierdeti in greutate. Uneori se numesc si botanice sau fitomedicine. Aceste suplimente pe baza de plante au adesea o eticheta care spune ca sunt “100% naturale” si pot avea un nume de marca sanatoasa. Dar doar pentru ca un produs este natural nu inseamna ca este sigur. Si doar pentru ca un supliment este “sanatos” nu inseamna ca este eficient.

In cele ce urmeaza veti descoperi cateva produse naturale pentru slabit si scaderea in greutate, pe care le puteti consuma atunci cand doriti sa eliminati cateva kilograme.

Exemple de produse naturale care ajuta la slabit

Ardeiul Cayenne

Ardeiul Cayenne este un tip de ardei iute, folosit in mod obisnuit pentru a aduce o doza picanta de aroma la multe feluri de mancare.

Acesta contine compusul capsaicin, care confera piperului de cayenne caldura de semnatura si ofera numeroase beneficii pentru sanatate. Unele cercetari arata ca capsaicina poate creste usor metabolismul, crescand numarul de calorii pe care le ardeti pe parcursul zilei. Capsaicina poate reduce, de asemenea, foamea pentru a promova scaderea in greutate. Un mic studiu a constatat ca administrarea capsulelor de capsaicina a dus la cresterea nivelului de plenitudine si a scaderii aportului caloric total.

Ghimbir

Ghimbirul este un condiment facut din rizomul plantei de ghimbir inflorit, Zingiber officinale. Adesea folosit in medicina populara ca remediu natural pentru o mare varietate de afectiuni, unele cercetari arata ca ghimbir ar putea ajuta la pierderea in greutate, de asemenea. O analiza a 14 studii efectuate la om a aratat ca suplimentarea cu ghimbir a redus semnificativ atat greutatea corporala cat si grasimea abdominala.

Oregano

Oregano este o planta perene care apartine aceleiasi familii de plante ca menta, busuioc, cimbru, rozmarin si salvie. Acesta contine carvacrol, un compus puternic care poate ajuta la cresterea pierderii in greutate.

Ginseng

Ginseng este o planta cu proprietati de promovare a sanatatii, care este adesea considerata o baza in medicina traditionala chineza.

Acesta poate fi clasificat in mai multe tipuri diferite, inclusiv coreeana, chineza si americana, toate apartinand aceluiasi gen de plante de ginseng. Multe studii au sugerat ca aceasta planta puternica ar putea ajuta la scaderea in greutate.

Un mic studiu a constatat ca administrarea de ginseng coreean de doua ori pe zi timp de opt saptamani a determinat reduceri cuantificabile ale greutatii corporale, precum si modificari ale compozitiei microbiotei intestinale.

Caralluma Fimbriata

Caralluma Fimbriata este o planta care este adesea inclusa in multe pilule de dieta. Se crede ca functioneaza prin cresterea nivelului de serotonina, un neurotransmitator care afecteaza direct pofta de mancare. Un studiu de 12 saptamani la 33 de persoane a constatat ca participantii care au luat Caralluma Fimbriata au prezentat scaderi semnificativ mai mari ale greutatii abdominale si ale greutatii corporale comparativ cu cele ale unui placebo. Un alt studiu mic a aratat ca consumarea zilnica de 1 gram de Caralluma Fimbriata timp de doua luni a dus la scaderea nivelului de greutate si de foame , comparativ cu un grup de control.

Turmeric

Turmeric este un condiment venerat pentru aroma sa, culoarea vibranta si proprietatile medicinale puternice. Majoritatea beneficiilor sale pentru sanatate sunt atribuite prezentei curcuminei, o substanta chimica care a fost studiata extensiv pentru efectele acesteia asupra tuturor, de la inflamatie la pierderea in greutate.

Un studiu efectuat la 44 de persoane supraponderale a aratat ca administrarea de curcumina de doua ori pe zi timp de o luna a fost eficienta in cresterea pierderilor de grasime, scaderea grasimii abdominale si cresterea pierderii in greutate cu pana la 5%.

0 Shares
You May Also Like