Eterna Super KonTiki Date – ceasul sport cu design retro

0 Shares
0
0
0

Eterna Super KonTiki Date – ceasul sport cu design retro
Printre “familiile” de ceasuri cu mare valoare istorica, se afla la loc de cinste si Eterna KonTiki. Seria faimoasa de ceasuri sport, a avut o legiune de variante in ultimii ani, de la variante entry level, pana la unele mai exotice si destul de scumpe, depinzand de model si de directia pe care dorea s-o urmeze compania, la timpul respectiv.

Ceea ce este foarte clar totusi, este ca personalitatea si mostenirea ceasurilor Kon Tiki sunt prea puternice pentru ca brandul sa le ignore, asa ca putem sa aruncam o privire la cea mai recenta generatie a acestor ceasuri si anume ceasurile Eterna KonTiki Dive.

Cumpar ceasuri mecanice, pe Casa-Amanet.com.

Cei de la aBlogtoWatch au descris acest Eterna Super Kontiki, la lansarea ce a avut loc in 2015. Compania elvetiana, a ales in cazul acestei game de ceasuri, sa produca un design simplu, usor de inteles si purtat, cu o carcasa rezistenta si mecanism mecanic automatic, de tip Swiss Sellita Caliber SW200-1.

[adsenseyu1]

Daca nu stiati deja, Eterna isi produce propriile mecanisme pentru ceasuri, un exemplu relevant fiind capabilul Caliber 39 si variatiile sale de executie.

Cei de la Eterna au conceput Caliber 39 ca un “mecanism de baza”, ceea ce inseamna ca a fost construit sa poata incorpora o varietate de module mai complicate, asa cum ar fi chronograph. De vreme ce Eterna Super KonTiki Date este ceva mai simplu, s-a ales folosirea mecanismului Sellita Sw200-1.

Acest mecanism poate adauga putin “collector appeal” ceasului in sine, cu alte cuvinte poate fi urmarit de catre colectionari, dar nu consideram ca pretul ridicat (datorat includerii acestui mecanism) a fost justificat, in acest sens. Versiunea de top a Eterna Super KonTiki, costa in momentul de fata aproximativ 2000 de dolari, pretul retail.

Nu vrem sa sugeram ca acest ceas nu joaca in aceeasi liga cu ai sai competitori (in ceea ce priveste preturile cel putin), deoarece acestia sunt multi, dar vrem sa evidentiem faptul ca si la acest pret, ceasul are intr-adevar o valoare foarte mare, printre modelele high-end ale celorlalti producatori elvetieni, ale caror ceasuri pot ajunge usor la sume cuprinse intre 5000 si 15.000 de dolari (sau chiar si mai mult de atat).

[adsenseyu1]

Ceea ce probabil stii deja, este ca aceasta gama dive-style (pretabila si pentru scufundari si deci cu rezistenta sporita la apa-waterproof), este de fapt un segment foarte competitiv, daca nu cel mai competitiv, in lumea entuziastilor acestor tipuri de ceasuri.

Optiunile care se incadreaza la preturi sub 3000 de dolari, sunt vaste si includ modele de la branduri mai mici sau mai mari, precum si modele ale unor producatori din alte tari, altele decat Elvetia.

Cele mai dorite mecanisme totusi si cele pe care le recomandam si noi, sunt mecanismele produse de companiile elvetiene si japoneze.

Cu acest model, cei de la Eterna au reusit sa “impacheteze” un mecanism performant, intr-un design elegant, ce da un feel de high-end, totul la un pret asemanator sau mai mic decat cel practicat de firmele competitoare.

0 Shares
You May Also Like