Diferitele haine de bucatarie profesionale

Diferitele haine de bucatarie profesionale

0 Shares
0
0
0

In lumea gatitului, profesionistii din bucatarie trebuie sa adopte o uniforma de lucru bine definita. Aceasta intr-adevar indeplineste trei functii distincte.

Mai presus de toate, trebuie sa fie confortabila, sa joace un rol protector si mai presus de toate, sa garanteze o igiena impecabila. Iata care sunt hainele profesionale de bucatarie pe care bucatarii trebuie sa le poarte.

Jacheta si pantaloni

Jacheta este primul element esential care alcatuieste o tinuta profesionala de bucatarie. Astazi, in industria de catering, se obisnuieste ca personalul din bucatarie sa poarte o jacheta alba.

Functia sa principala este mai presus de toate de a proteja partea superioara a corpului atat impotriva arsurilor, cat si a eventualelor murdariri.

Pentru bucatar, aceasta tinuta are de obicei maneci lungi, pentru a-si proteja bratele de arsuri.

Designul jachetelor de bucatarie permite bucatarului sa-l descheie usor, purtand rapid o tinuta curata atunci cand este nevoie. Aceasta tunica este prevazut in general cu un piept dublu, pentru a asigura o mai buna bariera impotriva proeminentelor alimentelor sau sosurilor.

Aceasta imbracaminte de bucatarie profesionala merge mereu cu pantaloni care trebuie purtati fara manseta si usor apropiati de corp, ramanand in acelasi timp confortabili.

Sort

Sortul profesional de bucatarie este partea dominanta din tinuta unui bucatar. Cu sau fara baveta, aceasta imbracaminte esentiala ofera in primul rand un rol de protectie bucatarului.

Proiectat anterior cu o tesatura simpla care permite trecerea sarcinilor, sortul de bucatarie este acum disponibil in tesaturi impermeabile pentru a proteja hainele bucatarului in mod optim.

Din ce in ce mai multi bucatari folosesc acum acest accesoriu pe post de manusa, pentru a scoate o tigaie de pe foc, sau pur si simplu pentru a-si sterge mainile, in lipsa unei carpe.

Unele modele sunt prevazute si cu buzunare foarte mari, pentru a permite bucatarului sa poarte cu usurinta ingredientele de care are nevoie pentru un preparat.

Boneta

Un bucatar profesionist ar trebui sa poarte si o boneta de bucatar. Accesoriu indispensabil in domeniul catering, panificatie, patiserie sau catering gourmet, acest accesoriu pentru cap este obligatoriu din motive igienice. Face posibila evitarea caderii parului rebel in preparate.

Practic, boneta de bucatar ajuta si bucatarul sa stea drept, si sa nu aiba spatele indoit. Sunt disponibile si alte modele de accesorii pentru bucatari si anume sapca de bucatarie, sepci si bandane care vin intr-o gama larga de modele si croi. De asemenea, aceste bonete de bucatar sunt in diferite culori, dar cea mai cautata este boneta bucatar neagra. Aceste bonete de bucatar, din tercot negru este model universal si completeaza perfect tinuta de bucatar sef din restaurante. Boneta bucatar poate fi folosita ca material promotional prin personalizare realizata prin broderie, serigrafie sau transfer termic.

Incaltaminte de protectie

Tinuta unui bucatar profesionist trebuie sa fie completata cu pantofi de siguranta care sa indeplineasca standardele europene EN ISO 20345 S2, SRC, HRO. Oferind protectie picioarelor unui bucatar, acestea sunt rezistente si mai ales antiderapante, deoarece podelele din bucatarie sunt alunecoase.

Pantofii de siguranta garanteaza si o igiena impecabila. Modelele fara sireturi sunt astazi cele mai populare printre bucatarii profesionisti.

0 Shares
You May Also Like