De ce sa oferi cadouri celor dragi?

De ce sa oferi cadouri celor dragi?

0 Shares
0
0
0

Poti primi chiar si cadouri pentru a-ti arata aprecierea sefului sau colegilor. De exemplu, poti obtine caiete personalizate sau carti de calendar pentru un prieten de la serviciu, care ii ajuta pe toti sa fie bine organizati sau o cana personalizata pentru seful sau superiorul de la  serviciu, care este intotdeauna util si dispus sa va ghideze prin problemele pe care le-ati putea face. Aici gasiti idei pentru un cadou de Paste.

Pe scurt, poti oferi oamenilor care ti-au atins viata intr-un fel un cadou pentru a arata ca ii apreciezi – efortul, indrumarea si prezenta lor in viata ta – indiferent daca este o ocazie speciala sau nu.

Pentru a incuraja oamenii sa plateasca inainte

Ati auzit vreodata de fraza; ‘O fapta buna merita rasplata’? In termeni profani, expresia inseamna „daca cineva iti face o favoare, ar trebui sa profiti de sansa de a-l rasplati”. Cand vine vorba de cadouri, oamenii nu sunt doar incantati si recunoscatori ca primesc cadouri, dar sunt si incurajati sa le plateasca inainte si sa fie si generosi.

Facandu-le oamenilor cadouri, nu numai ca te face sa fii o persoana generoasa; dar faci din destinatarul cadoului tau o persoana recunoscatoare. Un studiu din 2010 a aratat ca atunci cand oamenii sunt la capatul primirii unei asemenea generozitati, ii incurajeaza sa fie si mai generosi; ceea ce este grozav pentru a construi legaturi in cadrul retelei personale si al comunitatii.

In esenta, actul de a darui ii incurajeaza si pe altii sa daruiasca – si acest lucru nu se aplica numai celor dragi! Chiar si strainii sunt afectati atunci cand primesc generozitate si empatie de la altii – ii face sa se simta fericiti, iubiti si de incredere. In plus, lumea s-ar descurca cu ceva mai multa fericire si cu acte de bunatate aleatorii!

Pentru a permite oamenilor sa stie ca iti pasa

A oferi un cadou cuiva in afara unei sarbatori sau a unei ocazii speciale poate fi, de asemenea, o modalitate buna de a le arata oamenilor ca esti genul de persoana care acorda atentie nevoilor celorlalti. De exemplu – oferindu-le fratilor tai o noua cana personalizata dupa ce acestia se plang ca si-au spart-o cea preferata cu ceva timp in urma sau surprinzi prietenii cu o gramada de perne noi atunci cand stii ca se gandesc sa-si actualizeze decorul casei.

Oferind oamenilor aceste mici cadouri, veti putea  sa-i faceti sa se simta iubiti, apreciati si ascultati – un sentiment care a fost descris ca „echivalentul psihologic al faptului de a fi in sfarsit capabil a respira aer ‘. Sentimentul de afirmare pe care il primim atunci cand primim un cadou poate ajuta, de asemenea, la stimularea sentimentelor de fericire si la consolidarea legaturii dintre doua (sau mai multe) persoane.

Pentru a recompensa o munca bine facuta

Fiintele umane sunt conectate genetic sa doreasca laude si apreciere. Fie ca este vorba despre copiii tai care obtin un scor mare la un test, ca fratele tau a obtinut in sfarsit un loc de munca sau ca un coleg de munca a reusit sa ajute la rezolvarea unei probleme, cu cat le recunosti mai mult eforturile si realizarile, cu atat vor fi mai buni (si mai fericiti).

0 Shares
You May Also Like