De ce parintii le cumpara copiilor table de desenat?

De ce parintii le cumpara copiilor table de desenat?

0 Shares
0
0
0

Putine activitati vin la fel de firesc pentru copiii mici ca desenul. Indiferent daca locul in care copilul deseneaza cu creta pe un trotuar, pe table de desenat sau deseneaza cu creioane pe hartie de imprimanta, el sau ea se bucura probabil de actul de creare a artei.

Alaturi de alte forme de exprimare precum dans si povestire, desenul are numeroase avantaje pentru dezvoltare. In urmatoarele randuri ale acestui articol vom enumera cateva motive pentru a incuraja copilul dvs. sa deseneze acasa, si la scoala.

De ce parintii le cumpara copiilor table de desenat?

Dezvolta abilitati motrice fine

Abilitatile motrice fine includ orice miscare specializata a mainilor, incheieturilor si degetelor. Ca adult, va bazati pe abilitatile motorii fine atunci cand tastati, conduceti sau chiar si cand scrieti. Este important pentru copilul dvs. sa dezvolte abilitati motrice puternice la o varsta frageda.

Pastrarea si manipularea instrumentelor de scriere reprezinta una dintre cele mai bune metode de a imbunatati abilitatile motrice fine ale copilului. Desenul creeaza feedback vizual imediat care se schimba in functie de instrumentul pe care il foloseste copilul si de modul in care il foloseste. Acest feedback va ajuta copilul sa identifice cele mai bune modalitati de a produce rezultatul dorit.

Incurajeaza analiza vizuala

Copiii mici nu inteleg inca unele concepte pe care le puteti lua de la sine, cum ar fi distanta, compararea dimensiunilor si diferentele textuale. Desenul ofera oportunitatea perfecta pentru copilul dvs. de a invata aceste concepte intr-un mod deliberat.

Daca un copil deseneaza elemente specifice, in special in relatie intre ele, il poate ajuta sa efectueze analize vizuale fundamentale ale spatiilor de zi cu zi. Pentru a sprijini acest tip de desen acasa, indemnati-va copilul sa deseneze exemple de mari si mici, grosolan si neted, departe si aproape si asa mai departe.

Ajuta la stabilirea concentrarii

Deoarece majoritatea copiilor adora sa deseneze, aceasta activitate ofera timp pentru a stabili conceptele de concentrare si practica. Aceste concepte vor fi esentiale pentru succesul academic al copilului dvs., chiar si in scoala elementara.

Invata cum sa observe detalii mici, sa se concentreze pe obtinerea unui rezultat specific si sa practice sarcini complicate, iar toate acestea vor ajuta copilul sa se maturizeze.

Imbunatateste coordonarea maini-ochi

Pe langa imbunatatirea abilitatilor motrice fine, desenul permite copilului tau sa realizeze legaturi intre ceea ce vede si ceea ce face. Aceasta coordonare mana-ochi este importanta in situatii atletice si de recreere, precum si in scenarii academice, cum ar fi lectiile de importanta. Pentru o intensificare a coordonarii maini-ochi, spuneti-i copilului dvs. sa deseneze un obiect in timp ce il priveste sau sa copieze un desen pe care l-ati facut.

Creste increderea individuala

Ca parinte sau tutore, probabil iti place sa auzi fraza „Uite ce am facut!” Cand copilul are ocazia sa creeze reprezentari fizice ale imaginatiei, gandurilor si experientelor sale, el sau ea castiga incredere.

Desenul va poate ajuta copilul sa simta o motivatie intrinseca, o valoare de sine si o valabilitate. Aceasta afirmatie il va face mai increzator in alte domenii care ar putea sa nu vina la fel de natural ca desenul.

Invata rezolvarea problemelor creative

Alaturi de analiza vizuala si concentrare, desenul incurajeaza copilul sa rezolve problemele in mod creativ. Cand deseneaza, copilul tau trebuie sa determine cea mai buna modalitate de a conecta partile corpului, de a infatisa emotii si de a infatisa texturi specifice.

Oferirea unor sarcini de desen specifice, cum ar fi crearea unui portret de familie si vorbirea despre culoarea, metoda sau alegerile speciale ale copilului dvs. il pot ajuta sa dezvolte abilitati mai puternice de rezolvare a problemelor in timp.

Pentru a va ajuta copilul sa se simta motivat sa deseneze si sa creeze, utilizati intarirea pozitiva. Poate doriti sa afisati desene finalizate in camera copilului dvs. sau in alte zone ale casei dvs., sa includeti desene personalizate in scrisori catre membrii familiei si sa laudati copilul pentru practica si realizari specifice.

Asadar, nu va ramane altceva decat sa va incurajati copilul sa deseneze pentru a se bucura de toate beneficiile enumerate mai sus, asa ca va trebui sa ii cumparati table de desenat, creta, si creioane colorate, coli de hartie, etc., iar in acest fel veti observa cum copilul dvs. evolueaza, si de ce nu, poate ajunge un mare pictor in viitor.

0 Shares
You May Also Like