De ce merita sa vizitati Clujul?

De ce merita sa vizitati Clujul?

0 Shares
0
0
0

Cluj-Napoca (sau pur si simplu Cluj dupa cum prefera lumea sa spuna) este cel de-al doilea oras ca marime al Romaniei, cu o personalitate vibranta: cu inima tanara si mereu mereu la curent, un important hub cultural si universitar plin de energie creativa si vibratii bune!

Cu un mix de repere medievale, bijuterii arhitecturale si puncte de mana urbane la moda, Clujul este un oras relaxat in care oamenii se bucura de viata intr-un ritm mai lent decat in ​​capitala Bucuresti. De asemenea, este situat ideal pentru a explora cele mai bune importante turistice din Transilvania.

Si cu atat de multe zboruri ieftine spre oras, atat din tara cat si din toata Europa, Cluj-Napoca este perfect a petrece cateva zile libere.

De ce merita sa vizitati Clujul?

Ce face Cluj-Napoca atat de unic?

De ce vorbesc atat de multi oameni despre vibratia pozitiva pe care o are acest oras? Simplu: tinerii, spiritul creativ, viata placuta, dar clujenii muncesc inteligent.

Si distractia, zambetele si prietenii pe care ii puteti face la topt pasul, intr-una din cafenele sau baruri, la renumitul festival de muzica Untold sau la festivalul alternativ, hipster-ish Electric Castle; fac Clujul sa fie un oras atat de unic si de popular.

Exista multe lucruri de facut la Cluj pentru ca orasul este capitala neoficiala a Transilvaniei. Istoric, Clujul a fost intotdeauna un leagan cultural si politic in care romanii, maghiarii, germanii si alte minoritati au coexistat timp de secole.

Cateva locuri pe care merita sa le vizitati in Cluj

Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Inzestrat cu o colectie de peste 65.000 de articole etnografice, muzeul ofera o excelenta introducere in arta si traditiile populare din Transilvania.

Fondat in 1922, este unul dintre cele mai importante muzee etnografice din Romania. Diferitele sale sectiuni, dedicate meseriilor, cazarii, alimentatiei, olaritului, textilelor, costumelor si obiceiurilor nationale includ peste 50.000 de fotografii, precum si sectiuni in aer liber si internationale. Impreuna, ele picteaza o imagine a culturii populare a Transilvaniei.

Institutul si Muzeul de Speologie Emil Racovita

Muzeul afiseaza o colectie fascinanta de peste 50.000 de specii de fauna subterana adunate de biologul roman Emil Racovita (1868-1947), fondatorul Institutului de Speologieologie, in 1920.

Aici, puteti admira unele dintre descoperirile facute de Racovita in peste 1.200 de pesteri pe care le-a explorat in Europa si Africa. Emil Racovita este de asemenea, autorul unei teorii originale despre evolutia biologica.

Noua sinagoga

Sinagoga originala in stil maur, mai cunoscuta sub numele de Templul Memorial al Deportatilor (in memoria celor care au murit in al doilea razboi mondial), a fost proiectata de arhitectul Hegner Izidor si deschisa pe 4 septembrie 1887. Ruinata 40 de ani mai tarziu de catre Garda de Fier, organizatie fascista nationalista a vremii, a fost restaurata in 1951 cu sprijinul comunitatii evreiesti din Romania.

Catedrala Schimbarii la Fata

Una dintre cele mai vechi structuri ale orasului, Manastirea Franciscana a fost construita in secolul al XV-lea pe locul unei biserici mai vechi din 1273 si predata ordinului dominican de catre domnitorul Iancu de Hunedoara in 1455.

Situata la sudul complexului manastirii, biserica a fost oferita drept cadou franciscanilor care au restaurat-o in stil baroc in jurul anului 1728.

Acestea sunt asadar doar cateva dintre cele mai interesante locuri din Cluj Napoca, pe care cu siguranta este indicat sa le vizitati atunci cand sositi in oras.

Fireste, exista un drum lung de parcurs de la un obiectiv turistic al Clujului, la altul, insa puteti cauta servicii de rent a car ieftin Cluj, astfel incat sa inchiriati o masina, pentru a va deplasa prin oras.

Avand o masina inchiriata la dispozitie pentru a va deplasa prin oras, veti putea vizita toate aceste obiective turistice amintite in randurile de mai sus, in doar o singura zi. Veti avea insa nevoie de cateva zile libere pentru a vizita cele mai importante obiective turistice doar din oras.

In plus, daca optati pentru rent a car ieftin Cluj, puteti folosi masina inchiriata si pentru a vizita alte locuri interesante din zona, precum Cheile Turzii sau Salina Turda de exemplu, sau diferite alte obiective turistice.

Firmele de inchirieri auto, vor fi la dispozitia dvs. imediat ce veti sosi in orasul din inima Ardealului, iar in functie de necesitati, preferinte si posibilitati, puteti inchiria o masina. Daca de exemplu nu dispuneti de un buget foarte mare, va fi necesar sa inchiriati o masina economica, care consuma putin prin oras, si care nu va va costa foarte multi pentru o zi de inchiriere.

Daca sositi cu familia in oras, veti avea nevoie de o masina spatioasa, pe care sa o folositi pentru a va deplasa prin oras. O asemenea masina este ideala pentru a calatori, dar si pentru transporta bagajele.

Daca insa, sunteti genul de persoana cu o situatie financiara foarte buna, atunci puteti opta pentru inchirierea unei masini de lux. In Cluj Napoca, puteti gasi masini de lux de inchiriat, incepand de la cele mai luxoase modele BMW, si pana la limuzinele Mercedes sau Audi.

0 Shares
You May Also Like