De ce este indicat sa optam pentru panouri solare?

0 Shares
0
0
0

De ce este indicat sa optam pentru panouri solare?Pentru o mare parte a consumatorilor electrici, existenta unei posibilitati de a economisi bani la achitarea facturilor de energie reprezinta o prioritate si din fericire, nu este imposibil de realizat.

Astfel, montarea unor panouri solare in vederea utilizarii energiei regenerabile este tot mai accesibila astazi, motiv pentru care pe site-ul sunt prezentate oferte cu panouri solare.

Exista numeroase motive pentru care putem sa optam pentru energia solara, unul dintre acestea constand in protejarea mediului, extrem de afectat de actiunile noastre.

Astfel, prin folosirea panourilor solare pentru a se obtine energia electrica de care are nevoie o locuinta sunt salvate 1.84 de tone de emisii de CO2 pe an. Aceasta se datoreaza faptului ca 30% din consumul european de CO2 este reprezentat de consumatorii casnici, iar o mare parte a acestui consum consta in consumul electric.

[adsenseyu1]

De asemenea, energia regenerabila este gratuita, iar singurele costuri pe care le presupune, sunt cele necesare pentru achizitionarea sistemului. Intreaga dumneavoastra locuinta va dispune de energia de care are nevoie pentru functionarea aparaturii prin tranformarea razelor de soare intr-o forma de energie electrica.

Aceste panouri solare se monteaza in general pe acoperisuri si dispun de un design atractiv, motiv pentru care nu afecteaza cu nimic infatisarea locuintei dumneavoastre. Un alt motiv pentru care este indicat sa optam pentru panouri solare consta in faptul ca ne ofera posibilitatea sa nu mai depindem de sursele conventionale de energie.

Astfel, in urma folosirii energiei solare, nu vom mai depinde de petrol, carbune sau gaze. De asemenea, caderile de tensiune si penele de curent nu vor mai reprezenta o problema, iar facturile la electricitate nu vor mai exista.

Echipamentele tehnologice existente astazi fac posibila tranzitia de la energia clasica la cea solara cu usurinta, in functie de nevoile utilizatorilor si de bugetul acestora. Daca se opteaza pentru un sistem fotovoltaic, acesta poate fi completat de o turbina eoliana sau panouri solare hibride, pentru a acoperi toate nevoile energetice casnice.

Cu toate ca este necesara o investitie initiala, datorita faptului ca puteti consuma  energie in mod gratuit, veti putea recupera banii in decursul a 5-7 ani. Pentru a intretine sistemul nu trebuie sa depuneti un efort crescut sau sa cheltuiti sume mari de bani si in acest fel puteti beneficia de energie solara in orice zona doriti, care beneficiaza de razele soarelui. Astfel, veti evita problemele cauzate de imposibilitatea unui furnizor de energie electrica de a va oferi serviciile, daca va aflati intr-o zona inaccesibila.

[adsenseyu1]

Obtinerea energiei solare nu creeaza zgmote, mirosuri neplacute sau alte neplaceri, iar pentru a putea face o asemenea investitie, puteti beneficia fie de sprijinul oferit de catre stat, cat si de catre posibilitatea efectuarii unui imprumut sau de finantare prin leasing.

Indiferent de modalitatea pentru care veti opta, odata ce ati hotarat sa apelati la panouri solare, veti vedea ca nu veti regreta alegerea facuta.

Astfel, veti fi multumiti de nenumaratele beneficii pe care le ofera si va veti bucura de economiile pe care le veti face consumand energie regenerabila.


Alte stiri actuale :

1. Bucureştii cu pantalonii rupţi în fund, dar cu fotovoltaice la intersecţii
2. Energie solară de la Rompetrol pentru o școală din Năvodari
3. Hotii fura de sting… lumina
4. Investiţie chineză de 40 mil. euro într-un parc solar la Sibiu
5. O casa uimitoare, care poate fi transportata oriunde si montata in doar 24 de ore
6. Un web designer şi-a construit o casă mobilă cu 22.000 de euro pentru a scăpa de chirie şi credite

0 Shares
You May Also Like