De ce este important sa mergi la dentist in mod regulat?

De ce este important sa mergi la dentist in mod regulat?

0 Shares
0
0
0

Foarte multi oameni se tem de dentisti, nu numai in Romania, ci in intreaga lume. Primele trei lucruri la care se gandesc oamenii cand aud cuvantul “dentist” sunt: durere, freza dentara si jena. Toate cele trei lucruri se refera la frica. Multi oameni ajung la un cabinet stomatologic Bucuresti abia atunci cand se afla in situatii disperate, in loc sa mearga acolo in mod regulat, adica o data la sase luni.

Trebuie sa intelegi cum functioneaza stomatologia: este mult mai economic sa platesti 150 de lei o data la sase luni, pe consultul de rutina cand ai parte si de un detartraj si un periaj profesional, decat sa platesti tratamentele dentare costisitoare, cum sunt plombele sau implanturile dentare.

De ce este important sa mergi la dentist in mod regulat?Cel mai important, daca ajungi la medicul dentist in mod regulat, vei putea trata problemele cand sunt in stare incipienta, inclusiv cariile dentare, bolile gingivale si chiar cancerul oral. Depasirea din timp a acestor probleme nu numai ca iti va mentine sanatatea la cote inalte, dar, pe termen lung, te va scuti de cheltuirea unei sume imense de bani. Cu cat problema este identificata mai repede, cu atat mai usor este sa o tratezi.

Bolile gingivale, de exemplu, daca sunt lasate netratate, te vor forta sa urmezi un tratament extensiv si costisitor. Ba mai mult, paradontoza, cea mai grava boala gingivala, este cauza principala a pierderii dintilor.

Cu siguranta, nimeni nu isi doreste sa aiba dinti lipsa si sa plateasca o suma mare de bani pentru un implant dentar. Planificarea periodica a curatarii profesionale a dintilor va elimina tartrul, care este acea placa intarita pe suprafata dintilor.

Periajul obisnuit si ata dentara, din pacate, nu sunt euficient de profunde in eliminarea tuturor bacteriilor de pe dinti, astfel ca acestea cu greu pot preveni acumularea de tartru. Curatandu-ti dintii in mod profesional la cabinetul stomatologic, o data la sase luni, vei putea sa iti mentii dantura curata toata viata si sa previi aparitia cariilor sau pierderea dintilor.

Mai mult decat atat, specialistii sustin ca exista o legatura stransa intre boala parodontala si afectiunile inimii; se pare ca bacteriile cauzate de paradontoza pot intra in fluxul sanguin si se pot atasa de vasele de sange ale inimii, provocand cheaguri de sange periculoase. In plus, acumularea de tartru, care provoaca bolile gingivale, pot cauza inflamarea vaselor de sange ale inimii.

Cheltuieste-ti banii si timpul cu intelepciune! Mergi la dentist periodic, cel putin o data pe an! Nu permite niciunui motiv sa te abata de la acest lucru. In mod ideal, ar trebui sa mergem la dentist de doua ori pe an, asadar incearca sa respecti acest lucru daca iti doresti o sanatate orala buna pe termen lung!

0 Shares
You May Also Like