De ce ai nevoie de un site pentru dispozitivele mobile?

0 Shares
0
0
0

De ce ai nevoie de un site pentru dispozitivele mobile?
Un site special adaptat dispozitivelor mobile iti aduce numeroase avantaje, in special in cazul in care ai o afacere pentru care vrei sa beneficiezi de cat mai multi clienti. Un web design bine executat de specialistii potriviti te scapa de multe probleme implicate de crearea un site care sa fie “mobile-friendly”.

Internetul se schimba constant, iar acest lucru este vizibil. Utilizatorii acceseaza diversele site-uri in moduri la care nu ne puteam gandi cu cativa ani in urma. Tendintele pe piata de profil se schimba, iar ei ajung sa foloseasca diverse tipuri de dispozitive care ii ajuta sa acceseze internetul in functie de ceea ce au la dispozitie inclusiv in privinta conexiunii disponibile si a vitezei acesteia.[adsenseyu1]

Laptopurile, tabletele, consolele de jocuri, ceasurile inteligente, ochelarii inteligenti, smartphone-urile din ce in ce mai avansate sunt printre gadgeturile si dispozitivele care ii ajuta pe oameni sa navigheze pe internet in zilele noastre. Pentru o afacere, existenta unei variante de mobil a unui site este extrem de benefica pentru cresterea vanzarilor si, ulterior, a profitului inregistrat.

Cei care vor sa vada daca site-ul pe care il detin este “mobile-friendly” pot consulta instrumentul pus la dispozitie de Google online, acesta fiind denumit Google Webmaster Tools. Google iti poate indica in acest mod felul in care site-ul tau nu raspunde asa cum trebuie atunci cand el este vizitat de pe un dispozitiv mobil.

Site-urile optimizate pentru accesarea de pe dispozitive mobile trebuie sa indeplineasca o sarcina speciala. Ele livreaza informatia necesara unui posibil client, insa totul este facut intr-o maniera putin diferita fata de cea in care un site clasic face acelasi lucru. Un utilizator care navigheaza pe un site de internet de pe un dispozitiv mobil interactioneaza cu acel site intr-un mod diferit fata de cel in care o face atunci cand el foloseste un calculator desktop sau un laptop.

[adsenseyu1]

Atentia unui utilizator care viziteaza un site trebuie captata imediat, astfel incat el sa ramana cat mai mult timp pe acel site. Daca utilizatorii navigheaza cu usurinta pe site, ei vor ramane acolo pentru mai mult timp, acest lucru fiind mai greu de obtinut in cazul celor care folosesc gadgeturi deoarece ei sunt mereu grabiti, pe fuga, se afla in oras sau intr-un mediu care nu le permite sa se concentreze exclusiv asupra telefonului mobil sau tabletei.

Cei de la Google recomanda ca site-urile sa fie optimizate pentru mobil si sa incare continutul cat mai eficient cu putinta. Datorita acestor calitati, la cautarile facute pe internet de utilizatorii de dispozitive mobile, unele site-uri pot fi clasificate de Google mai bine in lista cautarilor. Concurenta este tot mai acerba pe aceasta piata, iar cei care detin site-uri vor sa fie mereu in prim-plan.

Optimizarea SEO a site-urilor de mobil este necesara, ea aducand mai multe accesari pentru acestea, precum si alte beneficii pe care le vei cunoaste in timp. Daca ea este executata de expertii potriviti in acest domeniu, optimizarea SEO pentru mobil se poate dovedi cartea castigatoare pentru unii, in defavoarea concurentei.

0 Shares
You May Also Like