De ce ai nevoie de un contabil

De ce ai nevoie de un contabil

0 Shares
0
0
0

Daca vorbim despre contabili trebuie sa mentionam faptul ca acestia sunt persoane calificate in meseria lor si sunt indispensabili firmelor. Iti recomandam servicii RealCont.ro.

Poate ca interactionati cu contabili in mod regulat sau doar o data pe an in timpul perioadei fiscale. Atunci cand sunt cele mai vizibile, contabilii lucreaza in spatele scenei pe tot parcursul anului.

Ca coloana vertebrala financiara a unei afaceri, ei ajuta oamenii sa-si conceapa obiective, sa planifice cum sa le atinga si apoi sa ia pasii necesari.

De ce ai nevoie de un contabil

Daca aveti un talent pentru bani, o cariera in contabilitate ar putea face bani. (Ne pare rau, nu am putut rezista!) Cititi o descriere a postului de contabilitate pentru a vedea unde va veti incadra in acest domeniu variat de cariera.

Ce educatie sau certificare trebuie sa lucrez in contabilitate?

Un lucru unic despre contabilitate este ca puteti intra in teren cu educatie la fiecare nivel de diploma. O diploma de asociat va va pregati pentru pozitii la nivel de intrare, in timp ce un master va da o baza mai mare de cunostinte si deschide calea pentru un Master of Business Administration sau alt grad avansat. Masterul tau va dura de obicei unul pana la doi ani pentru a obtine diploma.

Potrivit lui Robert Half International, CPA este certificarea cea mai frecvent solicitata de angajatori; prin urmare, multi contabili obtin licenta pentru a-si spori perspectivele. CPA-urile sunt licentiate de catre consiliul de contabilitate al statului, ceea ce faciliteaza un examen national si contureaza cerintele statului. Asigurati-va ca verificati cerintele pentru functia in care intentionati sa studiati si sa lucrati. Aproape toate statele solicita CPA sa urmeze o educatie continua pentru a-si mentine licenta.

Aflati mai multe despre curriculumul de contabilitate pe care veti studia.

Ce face un contabil?

Sarcina principala a contabililor, care se extinde asupra tuturor celorlalti, este de a pregati si de a examina inregistrarile financiare. Ei se asigura ca inregistrarile sunt corecte si ca taxele sunt platite corect si la timp. Contabilii si auditorii efectueaza o prezentare generala a operatiunilor financiare ale unei intreprinderi, pentru ao ajuta sa functioneze eficient. Acestia ofera, de asemenea, aceleasi servicii persoanelor fizice, ajutandu-le sa creeze planuri de actiune pentru imbunatatirea bunastarii financiare.

La locul de munca:

  • Examinati declaratiile pentru a va asigura acuratetea
  • Asigurati-va ca declaratiile si inregistrarile respecta legile si reglementarile
  • Calculati impozitele datorate, intocmiti declaratiile fiscale, asigurati plata prompta
  • Inspectati cartile de cont si sistemele contabile pentru a fi la curent
  • Organizarea si mentinerea inregistrarilor financiare
  • Imbunatatirea eficientei afacerii in cazul in care este vorba despre bani
  • Faceti recomandari pentru cele mai bune practici pentru management
  • Sugerati modalitati de a reduce costurile, de a spori veniturile si de a imbunatati profiturile
  • Furnizati servicii de audit pentru companii si persoane fizice

De obicei, contabilii si auditorii lucreaza in birouri, desi unii muncesc de la domiciliu. Auditorii pot calatori la locurile de munca ale clientilor lor.

Multi contabili specializati, in functie de tipul de afacere si de nevoile clientilor sau clientilor. Printre specializarile tipice se numara serviciile de asigurare (imbunatatirea calitatii sau a contextului informatiilor pentru cei care ocupa pozitii decizionale) si managementul riscurilor. Contabilii se pot specializa, de asemenea, in functie de industrie, de exemplu pentru a alege sa lucreze in domeniul sanatatii.

0 Shares
You May Also Like